Запиши своя час за анализ на кожата – Skin Check и разбери от какво се нуждае тя.

Можем ли да оформим тялото си с помощта на студа

Добре оформеното тяло вече не трябва да се свързва с извършването на сложна хирургическа интервенция, защото учените са създали технология, която посредством минусова температура  унищожава мастната клетка. Методът е известен като криолиполиза– процедурата, която помага в битката с мастните натрупвания. Действа чрез замразяване на мастните клетки в определени части на тялото. Тя е неинвазивен метод, който подобно на липосукцията е насочен към онези области, където е по-трудно да се премахнат мазнините чрез диета и физически упражнения.

Методът се базира на съдържанието на мастната клетка, която е изградена от  5 ненаситени мастни киселини, които кристализират на различна температура:

  1. Олеинова к-на – кристализира на 13°C
  2. Палмитолеинова к-на – кристализира на 0°C
  3. Линолова к-на – кристализира на -5°C
  4. Линоленова к-на – кристализира на -11°C
  5. Архидонова к-на – кристализира на -49°C

Чрез криолиполизата целта е да се  замразят три от петте мастни киселини или около 30% от мастните клетки още при първа процедура. За да се постигне това, третираната зона се охлажда до -8 °C.  Клинично доказано е,  че над тази температура, например 0°C, процедурата не е ефективна и е нормално да няма резултат. По метаболитен път третираните мастни клетки се изхвърлят постепенно от организма и крайният резултат се наблюдава 2-3 месеца след първото прилагане.  Студът не уврежда останалите клетки в тялото ни по начина, по който го прави с мастните клетки, така че не нанася никакви щети по кожата или прилежащата тъкан.

Криолиполизата е неинвазивна процедура и не изисква срезове, анестезия или лекарства, които могат да предизвикат алергична реакция. Това означава, че степента на усложнения и странични ефекти е минимална, спрямо инвазивните процедури, като липосукция например. Продължителността на процедурата е 70 минути, а зоните които можем да третираме са корем, паласки, бедра, колене, брич, ръце. Необходими са три процедури в зона. След прилагането ѝ няма нужда от възстановителен период, тъй като няма увреждане на кожата или тъканите.  Резултатите при криолиполизата не са мигновени и много зависят от индивидуалните особености на организма ни. Ние активираме процесите, но нашето тяло трябва да припознае третираните мастни клетки като непотребни и да ги изхвърли от организма ни по метаболитен път, което изисква време и прием на повече вода. Премахнатите по този начин мастни клетки не се образуват отново, защото техният брой е генетично заложен. Във времето те могат да увеличат обема, но не и броя си. С промяна на начина ви на хранене и редовно спортуване ще запазите постигнатите резултати.

Имайте предвид, че скулптурирането на тялото чрез криолиполиза не може да стегне кожата, която остава след премахването на атакуваните мастни клетки. В случаите, която тя се е разпънала прекомерно около натрупванията, възможно е да имате нужда от допълнителна процедура, която да стегне кожата в зоните. Това се получава с допълнителното обработване на местата с апарата Venus Freeze Plus. Този тип технология стимулира производството на еластин и колаген и подпомага стягането, свиването на обиколките на третираните зони и видимо намалява целулита.

При нужда от прилагане на терапия за тяло задължително първо се консултирайте със специалист, с когото да обсъдите използваната технология и промяната на начина ви на живот. В статията ни за 3 процедури за тяло може да си припомните предложения от нас списък, който да ви приближи към постигането на най-добрата ви форма.

Запази си час за консултация

0877 535 355
Scroll to Top