Запиши своя час за анализ на кожата – Skin Check и разбери от какво се нуждае тя.

3 лесни маски за лице в домашни условия

Мили дами, днес ще споделя с вас и ще ви предложа подбрани от мен лесни домашни рецепти, които вие да си приготвите у дома и да изживеете едно малко спа удоволствие, като се погрижите подобаващо за кожата на лицето, шията и деколтето си, защото всяка жена го заслужава.

Тези маски присъстват в грижата за моята кожа и се старая да ги правя два пъти седмично, като ги редувам или комбинирам. Знаете ли защо ги харесвам и използвам? Около нас има достатъчно много „химия“, добре е да доставим на кожата си и естествени и натурални съставки. Това ми напомня да ви кажа, че колкото по-качествени съставки използвате за приготвянето им, толкова по-големи ще са ползите от тях. Имайте предвид, че ако слагате от маската и на шията и деколтето си , което горещо ви препоръчвам да направите, трябва да сложите повече от съставките, за да ви стигне количеството и за трите зони. А ето ги и тях:

  • Маска за бляскава и мека кожа

За първата маска ви трябва един белтък и една чаена лъжица мед. Разбийте белтъка добре и прибавете меда. Нанесете с масажни движения на лицето. Изчакайте да изсъхне и измийте. След нея може да нанесете любимия си крем. Тази маска ще придаде блясък и ще омекоти кожата ви.

  •  Маска за гладка и нежна  кожа

За втората ще ви трябва сода – 1 чаена лъжица (препоръчвам ви такава, в която няма алуминий) и 1 супена лъжица пяна или крем за бръснене.
Смесете двете съставки и разбъркайте до получаване на каша. След това нанесете на предварително намокрената кожа на лицето. Масажирайте няколко минути, измийте с вода и нанесете крем или серум. Ще усетите кожата си много гладка и нежна.

  • Маска за здрава кожа

За третото ми предложение за домашна маска са ви необходими 2 с.л. кисело мляко и 1 ч.л. куркума на прах. Смесете двете съставки и нанесете на лицето си с кръгови движения и оставете да подейства 15 мин. Измийте с хладка вода, подсушете и си сложете крем.

Надявам се да пробвате поне една от трите маски и с времето да си създадете този полезен за кожата навик, два пъти седмично. Всяка грижа е от значение, особено ако е навременна.

Запази си час за консултация

0877 535 355
Scroll to Top