Запиши своя час за анализ на кожата – Skin Check и разбери от какво се нуждае тя.

Кой вид лазерна епилация е най-подходящ за теб

За да изпиташ свободата на гладката кожа, трябва не само да избереш качествен лазерен център с добър екип, но и да си наясно какви са видовете лазерна епилация и разликите между тях. За да ти помогнем, в тази статия ще ти разкажем за 4-те вида лазерна епилация – на достъпен език и без излишни термини.

Епилация с рубинов лазер

 • Най-старият и най-евтиният вид лазерна епилация
 • Само за хората със светла кожа, тъмен косъм и без пигментации (като лунички)
 • Носи висок риск от обезцветяване на кожата

Това е най-старият метод за премахване на нежеланото окосмяване. При него се използва синтетичен кристал във формата на рубин, който доставя светлинната енергия на лазера до дълбоките слоеве на кожата. Дължината на лазерната вълна е къса (под 700 нанометра), което увеличава риска от обезцветяване на кожата. Ето защо епилацията с рубинов лазер е подходяща единствено за хората с много светла кожа, тъмно окосмяване и равномерно разпределение на тена.

Продължителността на този вид лазерна епилация е изключително дълга, като е много вероятно да усетиш болка. Цената често е много ниска, но това далеч не оправдава риска от обезцветяване на кожата. И все пак, ако решиш, че епилацията с рубинов лазер е единственият ти избор, помоли терапевта си да ти направи пробна процедура на по-скрита зона от тялото, за да се увериш, че решението ти е безопасно за твоето тяло.

Прочети още: Искаш ли винаги гладка кожа? Лазерната епилация ще ти помогне! Ето какво трябва да знаеш…

Епилация с александритен лазер

 • Използва малко по-дълга дължина на светлинния лъч
 • Бърз начин за третиране на по-големи зони
 • Препоръчва се за хора със светла или средно светла кожа

За да унищожи космените фоликули, този вид лазерна епилация използва естествен кристал, наречен александрит. Светлинният лъч е малко по-дълъг (755 нанометра), което осигурява по-прецизно и по-дълбоко разпределение на енергията в третираната зона. Някои видове александритни лазери притежават и т.нар. пулсиращ режим, който е ефективен за третиране на по-големите зони (напр. гръб и крака).

Макар и по-безопасен от рубиновия, александритният лазер отново носи риск от обезцветяване на кожата и затова не се препоръчва на хора с по-тъмен тен.

Епилация с Nd:YAG лазер

 • Препоръчва се за хора с много тъмна кожа
 • Не е подходящ за онези със светъл тен
 • Не е ефективен начин за премахване на по-светли и по-тънки косъмчета

Този метод е сред „най-младите“ начин за епилация. Той отново използва синтетично създаден кристал на име neodymium-doped yttrium aluminum garnet (което в превод означава итрийово-алуминиев гранат, обогатен с неодим), който създава условия за насочване на по-дълъг сноп светлина (до 1064 нанометра).

По-дългият светлинен лъч не повлиява меланина в кожата, а само този в косъма и неговия фоликул. Това прави епилацията с Nd:YAG лазер напълно безопасна за хората с по-тъмен тен, но онези със светла кожа ще се нуждаят от много повече процедури, които оскъпяват целия курс лазерна епилация.

Лазерна епилация с диоден лазер

 • Златният стандарт в лазерната епилация
 • Подходящ както за хора с по-тъмна кожа, така и за тези с по-светъл тен

Диодните лазери (като Venus Velocity) се превърнаха в златен стандарт, поради своята безопасност, високи резултати и възможност за персонализиране на всяка лазерна процедура. Диодният лазер излъчва както по-дълги, така и по-къси светлинни снопове, които не само таргетират косъмчетата оптимално, но и драстично намаляват риска от обезцветяване на кожата.

Лазерните процедури могат да бъдат персонализирани спрямо всеки и именно това прави диодният лазер подходящ както за хора с по-тъмен тен, така и за тези с по-светла кожа.

От своя страна, Venus Velocity разполага и с вградена охлаждаща система, която прави лазерните процедури още по-комфортни. Различните по площ апликатори позволяват третирането както на по-малки, така и на по-големи зони и осигуряват идеален баланс между цената и времето за всяка сесия.

Лазерна епилация в Malinovi Laser Center

Ние ще ти помогнем да усетиш свободата и комфорта, които гладката кожа ти носят. Как?

 • Ние сме най-добрият специализиран център за лазерна епилация в Пловдив
 • Извършваме процедури на всяка зона на тялото.
 • Работим с Venus Velocity – златният стандарт за лазерна епилация в световен мащаб.
 • Освен с първокласна технология, разполагаме и със страхотен, добре обучен екип
 • Твоите процедури ще бъдат комфортни, ефективни и най-важното – без болка!

Ако имаш още въпроси или искаш да запазиш своята безплатна консултация, се свържи с нас:

Запази си час за консултация

0877 535 355
Scroll to Top