Запиши своя час за анализ на кожата – Skin Check и разбери от какво се нуждае тя.

Зимни съвети за здрава кожа

Всеки сезон носи своя чар – дори и зимата. Именно това е онази част от годината, в която обожаваме дългите горещи душове и вечерните часове уют пред камината. Но знаеш ли, че именно подобни навици за релаксация в студените дни карат кожата ти да се чувства зачервена и изтощена? В тази статия, ще ти дадем лесни и изпълними съвети, с които да я поддържаш здрава и хидратирана през целия зимен сезон.

1. Не затопляй прекалено помещенията,  в които живееш и работиш

Когато навън е студено, кое е първото нещо, което искаш да направиш? Да се прибереш на топло в къщи! Но недей да прекаляваш с топлината! Студеният зимен въздух изсушава много кожата ти, а ако се прибереш на прекалено топло у дома, тя допълнително ще намали своята хидратация.

Експертите съветват температурата в помещенията да бъде между 20 и 22 градуса. Ако разчиташ на климатик, не е лоша идея да си вземеш и овлажнител за въздух, за да неутрализираш сухотата му.

2. Прави си по-кратки и по-хладни душове

Знаем, че се изкушаваш от горещите душове – особено през зимата. Но горещата вода изсушава, тъй като отнема от естествените хидратанти на кожата по цялото тяло. За да я поддържаш винаги тонизирана, те съветваме да заложиш на по-хладен душ с продължителност до 10 минути. Можеш да нанесеш и лосион за тяло веднага след баня – по този начин ще се увериш допълнително, че кожата ти е подхранена и предпазена.

3. Използвай натурални продукти

Препоръчваме ти да използваш продукти, които не съдържат алкохол и ароматизатори, за да помогнеш на кожата да запази естествените си вещества. Добра идея е да нанасяш овлажняващ крем на лицето си през нощта. А при напукани от зимния студ устни, използвай хидратиращ балсам с минимално количество изкуствени примеси.

4. Използвай слънцезащитен крем дори и в студените зимни дни

През слънчевите зимни дни снегът отразява слънчевите лъчи. Независимо дали си навън по склоновете, играеш в снега с децата или просто се разхождаш, е важно да нанасяш слънцезащитен крем, за да предпазиш кожата си от UV-лъчите. Това важи в пълна сила и за облачните зимни дни, когато UV-лъчите на слънцето могат да проникват през облаците и да вредят на кожата ти.

5. Поддържай балансирана диета и пий достатъчно вода

Знаем, че балансирана диета е предизвикателство, особено в коледно-новогодишния сезон. Но набавяйки си достатъчно полезни вещества (без да прекаляваш с някои видове храни), ще чувстваш кожата си по-здрава и по-еластична. Ако все пак е суха и раздразнена, пробвай да включиш в диетата си храни, които са богати на омега мастни киселини (като риба или ленено масло).

Количеството вода, което приемаш всеки ден, също е от ключово значение! През зимата чувството за жажда намалява. Ето защо е добре да си изградиш навик да си напомняш, да поддържаш организма си хидратиран. Така и кожата ти ще бъде по-жива и по-сияйна.

6. Не се страхувай да използваш и някой друг „хак“

Неоперативните естетични процедури са прекрасен начин бързо, лесно и без излишни усилия да поддържаш кожата на лицето си по-здрава, по-млада и по-сияйна. Подходящи малки хакове са скинбустер, плазмотерапия или радиочестотна терапия. С тях кожата ти ще си възвърне младежкия вид и ще изглежда винаги свежа.

Всички тези съвети могат да бъдат прилагани и във всеки други сезон, защото кожата на лицето и ръцете ти е изложена винаги на външни влияния. Не забравяй да полагаш грижа за себе си през цялата година и посети Malinovi Esthetics, за да поддържаш кожата си винаги здрава и неостаряваща.

Запази си час за консултация

0877 535 355
Scroll to Top