Запиши своя час за анализ на кожата – Skin Check и разбери от какво се нуждае тя.

Валентина Малинова: „Стилът, усетът към красивото и класата се възпитават“

Публикация от: Beautywoman.bg

Валентина Малинова е дермато-естетичен експерт. Медицинска сестра е с 10-годишен опит – в неврологично, хирургично и ортопедично отделение. Последните няколко години силите и енергията ѝ са насочени към естетиката и възможностите, които тя дава, чрез неинвазивни методи да бъдат променени контурите на лицето и тялото. Това е нещо, което вълнува Валентина и ѝ носи удовлетвореност. Със съпруга ѝ са собственици на „Малинови Естетикс“ и „Лазерна Епилация Пловдив“. Това са двата бранда, които развиват успешно и се стараят те да бъдат еталон за качество както в обслужването, така и в постигнатите резултати. Специално за списание Beauty Woman Валентина Малинова говори за мотивацията да избере медицината, за целите и перспективите в естетичната медицина, за изграждането на връзката с пациента.

Какво е медицината за вас? Как се насочихте към нея и по-специално към естетичната медицина?

За мен медицината е призвание. Тя е възможност, чрез която мога да помагам на хората, които имат нужда. Според мен най-добрите специалисти са тези способни на емпатия, състрадание и съпричастност към проблемите на другия, но и тези, които могат да носят отговорност за взетите решения.

Преди няколко години си дадох сметка, че съм избрала професията на медицинска сестра неслучайно. Когато бях на 10 години претърпях много тежка операция и хората, които се грижеха за мен и направиха 45-дневния ми престой в болницата малко по-лек, бяха майка ми и медицинските сестри в отделението.

Естетичната медицина е моята нова страст, която е породена от желанието ми за запазване на  естествената красота и за възпитаване на грижа към собственото ни тяло. Интересът ми е насочен към апаратните процедури и тяхното влияние върху нашето тяло. Забележително е колко са напреднали технологиите и как ни помагат да моделираме тялото. Моята цел е не само да помогна за разрешаването на даден естетичен проблем, но и да разбера какво го е предизвикало. Всичко е много комплексно и изисква да бъдат положени усилия. Този процес е двустранен и изисква време. От едната страна съм аз като специалист, а от другата страна е пациентът. Ако нещо в тази връзка се наруши, ако не се спазват препоръките и съветите, не може да очакваме чудеса. Качествените резултати изискват време, постоянство и търпение.

Завършили сте приложна психология, какво ценно Ви даде тази специалност? Как ви помогна в изграждането на правилния подход към пациентите?

Научих се да чувам какво човекът срещу мен иска да ми каже, да не съдя и да бъда толерантна. Да не бързам със заключенията и да влизам в „обувките на другия“. Обогати ме като личност и провокира интерес към усъвършенстване. Това, с което съм избрала да се занимавам, никак не е лесно, както и да изглежда отстрани. Всеки ден се срещам с различни хора и техните очаквания, които трябва да оправдая. Старая се да намеря правилния път и подход към всеки. И едно съм разбрала със сигурност, ако искаш да получиш, трябва и да дадеш. Не може да бъдем само консуматори, във всичко има равновесие.

Какво е вашето мото в практиката ви?  

Мотото на „Малинови Естетикс“ е „Естествено Ти“. Мисля, че то най-кратко и точно определя и посоката ни на работа. Да съхраним тялото и здравето си през годините, да изглеждаме добре, да се чувстваме добре, да се харесваме. Имаме достъп до много информация, различни технологии за превенция на остаряването, различни хранителни режими и видове спорт. Всичко зависи от нас и нашите приоритети.

Успявате ли да намерите баланса между личния живот и професионалните ангажименти?

Успявам, но признавам, че понякога не ми е лесно. Опитвам се да балансирам, но има моменти, в които везните се накланят в полза на едното или другото и мисля, че това е нормално. Моите приоритети са семейството и работата. Към тях е насочена и моята енергия. Активен човек съм и това ми помага в натовареното ми ежедневие. Отмарям от напрегнатия ден с книга в ръка. Това е моето хоби. Обожавам да чета книги на всякаква тематика.

Какво ви мотивира да работите в България?

Аз съм от хората, които никога не са искали да живеят и работят в чужбина. Този въпрос никога не е стоял пред мен. Тук се чувствам добре. Разбира се, че искам и много неща да се променят. Като всеки гражданин на тази страна и аз виждам много несправедливости и допуснати грешки. За мое огромно съжаление едни от най-близките ми приятели от години живеят в чужбина. Това, което ме мотивира, е целта, която сме си поставили с моя съпруг в сферата на естетичната медицина, и заедно с нашия екип ще я постигнем. Когато знаеш какво искаш, фокусиран си и не се огъваш пред трудностите, мечтите стават реалност.

Каква е тайната за налагане на успешен и разпознаваем център за естетична медицина на малък пазар като този в България?

Тайна няма. Понякога много ми се иска да има такава и нещата да се случват  малко по-лесно, но уви. Това, което знам със сигурност, е, че изисква много работа, постоянство, упоритост, лишения, много учене и трупане на опит. Желание да се развиваш и да не правиш компромиси. Да имаш ясна цел и посока и да разбереш къде е силата ти, защото не може да си експерт по всичко. И не на последно място, уважение към тези, които са постигнали много и са вече утвърдени имена. Те само могат да ни служат за пример.

Колко важно е изграждането на доверие между специалиста и пациента?

Поставям доверието на първо място. След като съм го заслужила, аз нямам право да го предам. Затова не си позволявам да лъжа пациентите и да им обещавам нереалистични резултати. Винаги се стремя да бъда искрена с тях и да им обясня в конкретния случай какво може да бъде постигнато. Не поемам случаи, за които знам, че не мога да помогна, защото пациентите преди всичко трябва да обърнат внимание на здравословното си състояние. Смятам, че не е коректно. Винаги им препоръчвам да се консултират със специалист в конкретната област. Така разбирам аз доверието.

Как виждате промяната през годините в идеалите за красота и естетика?

Според мен има граница, която не бива да бъде прекрачвана. Аз съм за естествената красота и запазване на нейното достойнство през годините. Не ми харесва обезличаването и загубата на уникалност и индивидуалност. За мен не това е целта на естетиката. Смятам, че стилът, усетът към красивото и класата се възпитават.

Как определяте качеството на естетичната медицина у нас?

Не мисля, че по качество отстъпваме на Запада. Имаме отлични центрове и специалисти. Апаратурата е на световно ниво. Продуктите, които се използват, също. Ако искаме да работим с най-новите технологии и да предлагаме високо качество на услугите, имаме тази възможност. Въпрос на концепция и избор.

Какви перспективи виждате за развитието на естетичната медицина в България?

Това е сфера, която се развива с много бързи темпове. Очаквам интересът към този вид процедури да се увеличи и все повече хора да се възползват от тях. Смятам, че неинвазивните процедури, без възстановителен период, без болка и кратки като времетраене, с добри резултати ще са все по-търсени сред клиентите.

За контакти:

Малинови Естетикс

Пловдив, ул. „Арх. Камен Петков“ 62, ет. 1

тел.: 0894 535 359

FB: Malinovi Esthetics, info@www.malinovi.bg www.malinovi.bg

Лазерна Епилация Пловдив 

Пловдив, бул. „Княгиня Мария Луиза“ 71

тел.: 0877 535 355

FB: Лазерна Епилация Пловдив, info@malinovi.bg

Запази си час за консултация

0877 535 355
Scroll to Top