Запиши своя час за анализ на кожата – Skin Check и разбери от какво се нуждае тя.

ТОП 4 неоперативни начина за премахване на мазнини и кой да избереш

Съвременният начин на живот ни предразполага да се сблъскваме все по-често с проблеми като стрес, нездравословни навици, неправилно хранене и липса на движение. Ако систематично отказваме да се справим с тях и да промени начина си на живот, създаваме условия телата ни да натрупват прекомерни количества мазнини, които вредят не само на самочувствието ни, но и на цялостното ни здравословно ни състояние.

Преминаването към различен, по-здравословен лайфстайл – особено след като с години си трупал килограми, може да се окаже трудно само с диета и физическа активност. За щастие, съществуват редица алтернативи, които по неоперативен път и без болка ще ти помогнат да постигнеш своята по-добра форма, като ти дадат малък тласък или пък летящ старт по пътя на твоята трансформация.

1. Криолиполиза

Криолиполизата (популярна и като fat-freezing) изстудява дълбоките слоеве на кожата (в които се намират мазнините) до минусови температури, което унищожава мастните клетки. Тя е подходяща за всеки пациенти, който иска да премахне излишните мазнини по корема, паласките, бедрата, гърба, горната част на ръцете и задните части. Всяка терапия може да доведе до 25% намаляване на мазнините.

Самата терапия продължава около 70 минути, а препоръчителният брой процедури за оптимални резултати могат да варират в зависимост от състоянието на пациента.

За съжаление, криолиполизата не може да направи кожата по-стегната и по-гладка. Ето защо тя често се комбинира с радиочестотна терапия или радиална акустична терапия.

2. Радиочестотна терапия

Употребата на радиочестотна енергия е силно застъпена в медицинската естетика в последните 75 години и продължава да бъде предпочитан метод от клиенти и специалисти. Радиочестотната енергия навлиза в тъканите, където се преобразува в топлина дълбоко под повърхността на кожата. До какво води това?

  • унищожава мастните клетки, без да вреди на останалата тъкан
  • повишава естествените нива на колаген и еластин в кожата
  • прави кожата по-гладка и по-стегната
  • оформя цялостния силует напълно безопасно и без болка

Радиочестотната терапия може да се използва за третиране на почти всички зони на тялото и лицето. Ето защо в Malinovi Esthetics ще намериш както радиочестотен лифтинг на лице и шия, така и радиочестотно оформяне на цялото тяло с Venus Freeze Plus.

3. Инжекционно редуциране на мазнините

Инжекциите за премахване на мазнини е неоперативен, но инвазивен метод. При него в тъканите се инжектира специален липолитичен разтвор, който съдържа деоксихолинова киселина. Тя взаимодейства с мастните клетки и води до тяхното разрушаване и абсорбиране от организма. Деоксихолиновата киселина е естествен елемент, който се среща в тялото и допринася за разграждането на мастните клетки и за подобряване на  храносмилането.

Методът е популярен при коригиране на двойна брадичка., но е подходящ единствено за по-малки по обем мастни натрупвания. При него може да се очаква чувствителност, дискомфорт, отоци и хематоми след процедурата в третираната зона.

4. Контуриране на тялото с ултразвук

Ултразвукова енергия достига до мастните клетки, като разрушава структурата на клетъчната стена. Поради това мастните клетки се „втечняват“ под формата на триглицериди, които се обработват от черния дроб и биват отделени от организма. Ултразвуковото извайване на тялото е подходящо за зоните на корема и бедрата, а резултати се наблюдават в рамките на 2-3 месеца след последната терапия.

Важно е да отбележим, че тази алтернатива не може да се извършва от всеки, тъй като крие множество рискове от странични ефекти, сред които увреждане на нервите, екзема, изтъняване на кожата и дори белези.

Как да избереш твоя метод за намаляване на мазнините?

Най-добрият начин е да се довериш на изпитан специалист, на когото имаш доверие.

Malinovi Esthetics се доказа като един от най-ефективните и желани естетични центрове в Пловдив. Наша мисия е да ти помогнем да постигнеш щастието и съвършенството, което заслужават. Ето защо преди да започнем работа със свой клиент, ние задължително провеждаме напълно безплатна консултация. По този начин се запознаваме в детайли с твоите нужди, изисквания и здравословно състояние. На тази база изготвяме индивидуален терапевтичен план и начертаваме основните стъпки, през които трябва да преминеш, за да постигнеш целите си.

Ние държим да проведем честен и откровен разговор с теб, за да получиш пълноценна информация, която няма да ти създаде неправилни очаквания.


Имаш въпроси? А може би проявяваш интерес към нашите естетични процедури за лице и тяло? Пиши ни тук или ни се обади още днес на телефон 0894535359!

Запази си час за консултация

0877 535 355
Scroll to Top