С какво помагат плазмотерапията и мезотерапията за нашата кожа

"
n
l

Коментари

Публикувано

28.01.2021

Автор

Валентина Малинова

Търсейки най-подходящия метод, чрез който да освежим и подмладим кожата си, често се губим в морето от информация и различни мнения. Целта на тази статия е да ви представи особеностите на две от най-популярните терапии – плазмолифтинг и мезотерапия. Съветът ни е задължително да се консултирате със специалист за конкретните нужди и състояние на вашата кожа, преди да вземете окончателно решение.

 

Мезотерапията е метод, който е разработен от френския лекар Мишел Пистор през 1952 г. Първоначално той е бил използван за облекчаване на болката в мускулите и сухожилията, но през следващите години придобива  популярност в САЩ и други части на света, а днес се използва основно в естетичната медицина.

Същността на метода се състои в многократно инжектиране с много фина игла на коктейл от вещества, които хидратират, подхранват и възстановяват липсите в кожата. Това  спомага за подобряване на кръвообращението, повишаване нивата на хиалуронова киселина и доставяне на ценни витамини, минерали, коензими и др,  които кожата губи през годините.

Ефектът от мезотерапията се изразява в дълбока хидратация на кожата и сияен тен.  Тази мощна смес от активни съставки действа благоприятно върху подсилване на общия здравословен вид на кожата на лицето.

Тя е подходяща за прилагане в доста широк възрастов диапазон (дори след навършване на 20 години), в зависимост от състоянието на кожата ви и чрез нея успешно се третират области като лице, шия, деколте, ръце.

 

Плазмотерапията, още позната като вампирски лифтинг или плазмолифтинг, е  процедура, при която се използва собствената кръв. Тя се взима в стерилна епруветка, центрофугира се, като по този начин се отделят тромбоцитите от другите формени елементи на кръвта, и се получава вашата собствена  плазма. Тромобицитите и техните растежни фактори,, които се съдържат в нея, стимулират в най-голяма степен регенерацията на тъканите.

Плазмолифтингът е идеалната антиейдж процедура, която помага да запазим кожата си здрава, млада и сияйна през годините. Тя дава отлични резултати, когато се прилага като превантивна мярка, за да може максимално да се отложат  естествените процеси на стареене и отпускане на кожата. Ефектът при завършване на препоръчителния курс се разгръща във времето и се задържа за дълъг период. Кожата  е цялостно регенерирана, структурата ѝ е уплътнена, а функцията на клетките – подобрена. Постигнатите чрез нея резултати са много естествени и е подходяща за хора,  склонни към алергии. Съвместима е с други процедури и могат да бъдат направени различни комбинации за постигане на още по-добри резултати. Плазмотерапията също се въвежда в слоевете на кожата посредством инжектиране. Може да се прилага в зона лице,шия, деколте, ръце.

Навременната грижа за кожата ще се отплати многократно в годините, защото само здравата кожа е устойчива на неблагоприятните фактори на околната среда. Изборът на всякакъв род козметични и естетични процедури трябва да бъде внимателно обмислян и задължително консултиран със специалист. Обсъдете заедно вашите очаквания и какви са особеностите на кожата на лицето и здравословното ви състояние, както и конкретната процедура, която да е подходяща за вас.

Безплатна Консултация

Ние от Малинови даваме безплатна индивидуална консултация на всеки, който се интересува от нашите услуги и желае да получи най-доброто качество, съобразено със световните стандарти.

Нашият Блог

Нови Статии

Каква е разликата между старата Криолиполиза Cooltech и най-новата Криолиполиза Define

Каква е разликата между старата Криолиполиза Cooltech и най-новата Криолиполиза Define

Решение за хора, които не правят компромиси Много често, поради една или друга причина, в тялото настъпват промени. Дали заради рязко отслабване кожата се е отпуснала, или пък заради повече килограми са натрупани мазнини. А може би сте спрели да спортувате и мускулите...

Най-Новата и Модерна Криолиполиза – Define

Най-Новата и Модерна Криолиполиза – Define

Експертният център в Пловдив Ние, Малинови винаги се стараем да предоставим най-доброто на нашите клиенти и затова непрестанно инвестираме в нови, качествени технологии и обучения на нашия екип, за да можем с гордост да заявим, че притежаваме най-модерните,...

Изграждане на красиво тяло без усилия и загуба на време

Изграждане на красиво тяло без усилия и загуба на време

Какво е EMSHAPE PRO EMSHAPE PRO e eдинствената  процедура за изграждане и стягане на мускули в областта на корема, бедрата, постигане на „бразилско дупе“ и  изгаряне на мазнини. Ние разполагаме с решението за постигане на мечтаната фигура. Новият апарат за неинвазивно...