Помага ли хиалуроновата киселина на кожата ви

"
n
l

Коментари

Публикувано

28.01.2021

Автор

Валентина Малинова

Няма жена, която да не е чувала за един от най-горещите продукти в грижата за кожата – хиалуроновата киселина. Но знаете ли какво всъщност се крие зад това толкова споменавано в козметиката име?

Какво е хиалуронова киселина?

Хиалуроновата киселина е естествен гликозаминогликан, който се среща в съединителната тъкан на тялото. Основната задача на хиалуроновата киселина е да укрепи структурата на кожата, да я уплътнява и стяга. Това е така, защото хиалуроновата киселина може да се свърже с 1000 пъти повече вода от собственото си тегло. Хиалуроновата киселина притежава и способността да регулира влагата в клетките, запазвайки оптималните нива, така че клетките да не се “удавят” в цялата вода.

Защо хиалуроновата киселина е “жива вода” за кожата?

Хидратацията и хиалуроновата киселина (НА) вървят ръка за ръка. Ето някои от чудесата, които тя прави за вашата кожа.

 • Хиалуроновата киселина  функционира като овлажнител и задържа водните молекули на повърхността на кожата, за да я поддържа хидратирана. Помага при хидратация, като забавя скоростта, с която водата се изпарява от кожата.
 • Хидратираната кожа е по-мека, по-еластична, и изглежда сияйна.
 • Когато кожата е хидратирана, линиите и бръчките не са толкова видими.
 • Хиалуроновата киселина е подходяща за всеки тип кожа. Дори мазната кожа може да извлече пълните ползи от HA.
 • Последните изследвания показват, че хиалуроновата киселина има и антиоксидантни свойства. За кожата това означава осигуряване на щит срещу свободните радикали, като тези, идващи от замърсяването на въздуха.
 • Подобрява състоянието при екзема и розацея.

Предимства на хиалуроновата киселина за кожата ви:

 • Подмладяване
 • Хидратиране
 • Заздравяване на рани
 • Намалява видимостта на бръчките
 • Повишава еластичността на кожата
 • Може да лекува екзема
 • Може да лекува розацея

Хиалуроновата киселина определено е гореща тема в грижите за кожата и дерматологията в наши дни. Много изследвания се провеждат за да се установят още по-големи ползи, включително заздравяването на рани. Така че, когато виждате хиалуронова киселина в продуктите за грижа за кожата, това е едно обещаващо начало!

Безплатна Консултация

Ние от Малинови даваме безплатна индивидуална консултация на всеки, който се интересува от нашите услуги и желае да получи най-доброто качество, съобразено със световните стандарти.

Нашият Блог

Нови Статии

Как да се погрижим за кожата на ръцете си в 3 лесни тъпки

Как да се погрижим за кожата на ръцете си в 3 лесни тъпки

Здравейте, мили дами! Днес бих искала да обърна внимание на грижата за кожата на ръцете. Една много красива и изразителна част от тялото ни, според мен. За съжаление тя постоянно е изложена на фактори, които допринасят за бързото й стареене. Такива са честото миене...

Моята лична история за лазерната епилация

Моята лична история за лазерната епилация

Здравейте! Аз съм Валентина Малинова, собственик и дермато-естетичен експерт в Малинови Център. Днес искам да ви разкажа за лазерната епилация, но без параметри, без марки и без технологии. Искам да ви споделя чисто човешки моите лични впечатления от лазерната...

Домашнa рецепта за вкусни и здравословни крекери

Домашнa рецепта за вкусни и здравословни крекери

Днес ще ви запозная с една невероятна рецепта за вкусни и здравословни крекери, които можете лесно да приготвите у дома. Това е една много любима на нашето семейство рецепта, с която ще си набавите много полезни вещества за организма и съответно за кожата. Предлагам...

Искате ли да получавате промоции и безплатно съдържание, преди всички останали?

Включете се сега, за да получите първи, промоции и уникално, безплатно съдържание, директно във вашия email.

Вие се абонирахте успешно!