Не се отказвай от лазерната епилация, ако си попаднал на грешното място

"

Всяка жена иска да има гладка и нежна кожа. Мекият допир по краката или ръцете може да се сравни с нежно галене от перо и няма мъж, който да устои на това усещане. Знаем колко важна е за теб грижата за кожата, а също и колко досадна може да е борбата с нежеланото окосмяване. 

Ако си вече запозната с най-доброто решение за тяхното трайно премахване, сега е моментът да разбереш и колко важен е правилният избор на лазерен център и специалист, който да извършва процедурите. 

Не виждаш ефект от лазерната епилация

Лазерната епилация е възможно най-добрият метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване.

Все повече и повече дами се ориентират към трайно премахване на окосмяването в различни зони от тялото. Ако преди тези процедури се рекламираха и търсеха своите клиенти, то днес всяка приятелка ще ти сподели, че това е променило живота й. 

Ако обаче при теб ефект от лазерната епилация е липсвал, това може да се дължи на няколко причини и една от тях е, че си попаднала на грешното място. 

Има редица фактори, които влияят върху ефекта от лазерната епилация. Това зависи както от теб самата, така и от апарата, който се използва и професионалиста, който извършва процедурата. 

Може би всеки ще ти каже, че използва най-добрата и иновативна апаратура, но истината е, че масово се предлага лазерна епилация с неефективни апарати, с неясен произход и без да бъдат клинично тествани. 

Не прибързвай с това!

Просто пробвай друг център, но преди това направи необходимото проучване, за да си сигурна, че този път ще се насладиш на зашеметяващи резултати!

Направете Проучване

Как да си сигурен, че това е твоят център

Преди да запишеш час в избрания от теб център, допитай се до момичета, които вече са го изпробвали. Можеш да прочетеш ревюта в социалните мрежи или на сайта, за да разбереш какъв ефект е имало при другите клиенти на центъра. Разбира се, резултатът е строго индивидуален и зависи от дебелината и цвета на косъмчетата, от кожата, грижата за нея и много други фактори, но това ще се отрази единствено в броя процедури, които са ти необходими, а не и в крайния ефект.

Друг важен съвет, който имаме за теб, е консултацията в центъра, който си избрала, преди стартиране на процедурите. Това е една от най-важните стъпки, когато си решила да третираш кожата си с лазер, а ще се убедиш, че предимствата са много. 

Първо, както вече споменахме, професионализмът на екипа е много важен за успешното провеждане на процедурите – за безболезненото усещане, за информативността, комфорта и отношението. 

Когато избереш център, запиши си първо час за консултация. Задай необходимите въпроси – какъв лазер използват, какви са сертификатите, които имат, каква е спецификата на апаратурата и защо тя е по-добра от другите, какъв е правилният план за терапии за теб и твоята кожа.

Всичко това ще ти даде необходимата яснота за това какво те очаква, какви са реалните времеви рамки за постигане на резултати и разбира се, какво можеш да правиш ти, за да не пречиш на процеса.

Щастието от правилния избор

Как да помогнеш за успешния ефект

Трябва да знаеш, че за липсата на удовлетворяващ ефект може да има вина не само центърът, който си избрала, но и това как си третирала кожата между отделните процедури. Разбира се, това може да е вследствие на липсата на достатъчно напътствия от специалиста, който се грижи за теб, а не от твоето стриктно спазване.

Кои са най-често допусканите грешки

Освен неправилния избор на лазерен център, има и други грешки, които можеш да допуснеш съзнателно или не.

Първо и много важно е отношението ти към кожата по време на и между отделните процедури. Ако процедурите лазерна епилация съвпадат с летния сезон, важно е да знаеш, че зоната, която се третира, не трябва да бъде излагана на пряка слънчева светлина – седмица преди и седмица след процедурата. Това важи и за посещенията ти в солариум. В никакъв случай не ги съчетавай с лазерната епилация.

Друг важен фактор е процесът по обезкосмяване, който избираш между процедурите. За да може апарата да хване косъмчетата във фаза на растеж, ти трябва единствено да ги третираш със самобръсначка или тример. Епилатор и кола маска ще попречат на желания резултат. Ако пък третираш своите косъмчета и ги изрусяваш, съветваме те да го избягваш, защото светлите косъмчета се унищожават по-трудно и това може да забави процеса и да удължи броя процедури, които са ти необходими за перфектен резултат. 

Последно, но определено не и по значение, е пропускането на процедури или правенето на прекалено малко такива. Знаем колко много държиш да получиш резултат бързо, но това е процес, който отнема между 6 и 8 процедури и е важно интервалът между тях да е средно 45 – 60 дни. Ако не спазваш това, има риск, да не видиш желания резултат тогава, когато си очаквала.

Направи правилният избор

Довери се на професионализъм, на специално отношение и бъди информирана! Най-важно е да бъдеш сигурна и да не се подвеждаш по ниските цени, защото когато става дума за тялото ти, високото качество, ефективността и безопасността са на първо място. 

Индивидуална Консултация

Ние от Малинови даваме индивидуална консултация на всеки, който се интересува от нашите услуги и желае да получи най-доброто качество, съобразено със световните стандарти.

Нашият Блог

Нови Статии

Пресотерапия-премахване на целулита и засилване на метаболизмa

Пресотерапия-премахване на целулита и засилване на метаболизмa

Усещате тежест в краката си, оточни са и нямате търпение да захвърлите обувките си, които са се впили в тях? Най-вероятно задържате течности и имате нужда от детоксикация на организма. Пресотерапията е метод, който ще ви помогне при тези симптоми. Това е процедура,...

Криолиполизата – отслабване без диета и физическа активност

Криолиполизата – отслабване без диета и физическа активност

Криолиполизата е най-добрият неоперативен метод за премахване на локално натрупани мазнини по цялото тяло. За да е достатъчно ефективна процедурата обаче е необходим добър специалист и модерна апаратура. Това заяви в ефира на специализираното предаване на Дарик радио...

Как, къде и кога да си направим качествена лазерна епилация?

Как, къде и кога да си направим качествена лазерна епилация?

Какво не е качествена лазерна епилация? На този въпрос е посветен поредният епизод от предаването "Най-добрите болници и лекари" по Дарик радио. В последно време все повече мъже и жени желаят да премахнат нежеланото окосмяване и търсят най-добрите специалисти, на...