Можем ли да премахнем стриите завинаги

"

Важна част от познаването на нашето тяло и от приемането, че то не е съвършено, е да имаме подробна информация за всичко, което се случва и какво можем да предприемем, за да го поддържаме в добър вид и отлична форма. Един от най-често задаваните в глобалната търсачка Google въпроси е: „Как да премахнем стриите?”.

Всъщност, повече от 49 000 човека търсят отговора му само за месец. Това е причината да разкажем повече за произхода на стриите, как се променят те с времето и как можем да ги третираме, за да заличим максимално несъвършенствата по тялото си.

От древни времена съществуват исторически артефакти, които документират разпространението на стрии и начините, по които хората са се опитвали да ги премахнат.  Древните египетски жени са имали специални масла, с които третирали коремите си по време на бременността, опитвайки се да предотвратят появата на стрии, а дамите по света и до ден днешен използват милиони мазила и мехлеми, за да ги премахнат и да придобият гладка като текстура кожа.

Периодите, при които има голяма вероятност да се появят стрии при жените, са два:  пубертета и бременността. При тях определени зони могат да увеличат обема си бързо и за кратко време: областта около гърдите ,корема, задните части, бедрата и ханша.

 

Появата на стриите започва първоначално в пубертета, тогава кожата по тялото ни се „разпъва” при бързия растеж. Тя е много еластична, но когато е прекалено опъната се нарушава структурата на колагена и могат да се образуват стрии.

Абослютен мит е, че появата на стрии означава, че трябва да отслабнете. Те не са изрично свързани с наднорменото тегло и затова не е чудно, че често се появяват при мъже и жени, които са бодибилдъри или активно спортуващи. При тях бързото нарастване на мускулите също причинява разтягане на кожата и разкъсване на колагенни връзки на ниво дерма и епидермис (средния и горен слой на кожата).

Въпреки че  мъжете не преминават през абсолютно същите телесни процеси, характерни за жените , при тях също е възможно да се появят стрии. Според проучванията 40% от мъжете развиват стрии, докато при жените процентът на появяване на стрии през бременността е около 90, а в пубертета – 70%.

Зоните, където мъжете най-често получават стрии, са по горната част на бедрата, горната част на ръцете, ханша и гърба.

 

Появата им зависи основно от плътността на кожата. Ако имате естествено по-дебела кожа с голяма еластичност, много по-малко вероятно е да се образуват стрии. По-голяма вероятност за изразени стрии се наблюдава и при хората с естествено по-тъмна кожа и тези, които често се излагат на слънце.

В най-ранен етап стриите изглеждат като червеникави или лилави линии, а след известен период от време избледняват и остават по кожата като бели вдлъбнатини.  Понякога те могат да бъдат с грапава текстура по начин, който почти изглежда и се усеща като белег. При някои хора ранните стрии могат дори да са сърбящи и раздразнени.

Причината за по-яркия им цвят в началото е разкъсването на колагена, което изглежда като натъртване. Това е етапът, в който с най-голям успех чрез правилната апаратна процедура може да ги заличите. Един от начините да се справим с този естетичен проблем е чрез технологията  на апарата Venus Viva, който ремоделира колагена и стимулира оздравителните процеси в кожата. Няма ограничение във фототип и сезонност. Необходим е курс от процедури за заличаването им.

Преди да вземете решение за прилагане на конкретна процедура, добре е да се консултирате със специалист и да обсъдите очакваните резултати, за да получите най-точна и конкретна информация за вашето индивидуално състояние.

Индивидуална Консултация

Ние от Малинови даваме индивидуална консултация на всеки, който се интересува от нашите услуги и желае да получи най-доброто качество, съобразено със световните стандарти.

Нашият Блог

Нови Статии

Струва ли си да си направиш лазерна епилация?

Струва ли си да си направиш лазерна епилация?

Лазерната епилация е най-доброто, трайно и единствено решение за премахване и справяне с нежеланото окосмяване, врасналите болезнени косъмчета, дразнещият и болезнен фоликулит и да не забравяме пигментациите, които можеш да получиш. Сигурна съм, че си се с сблъсквала...

Skin Booster – Пътят към идеалната кожа

Skin Booster – Пътят към идеалната кожа

Съвременният свят на естетиката предлага множество продукти за грижа за кожата, но сега ще ви запознаем отблизо със Skin Booster. Той действа като вълшебен еликсир за твоята кожа, предоставяйки й мощна хидратация, която ще те остави възхитена.  Тайната се крие в...

“Криолиполизата сбъдна мечтите ми” – Вдъхновяващата история на наша клиентка и нейната трансформация чрез криолиполизата

“Криолиполизата сбъдна мечтите ми” – Вдъхновяващата история на наша клиентка и нейната трансформация чрез криолиполизата

В царството на красотата и естетиката външният вид често говори много повече от думите. В нашето бързо развиващо се общество натискът да изглеждаме перфектно никога не стихва, което кара все повече жени да търсят иновативни решения за справяне с упоритите мастни...