Можем ли да премахнем стриите завинаги

"

Важна част от познаването на нашето тяло и от приемането, че то не е съвършено, е да имаме подробна информация за всичко, което се случва и какво можем да предприемем, за да го поддържаме в добър вид и отлична форма. Един от най-често задаваните в глобалната търсачка Google въпроси е: „Как да премахнем стриите?”.

Всъщност, повече от 49 000 човека търсят отговора му само за месец. Това е причината да разкажем повече за произхода на стриите, как се променят те с времето и как можем да ги третираме, за да заличим максимално несъвършенствата по тялото си.

От древни времена съществуват исторически артефакти, които документират разпространението на стрии и начините, по които хората са се опитвали да ги премахнат.  Древните египетски жени са имали специални масла, с които третирали коремите си по време на бременността, опитвайки се да предотвратят появата на стрии, а дамите по света и до ден днешен използват милиони мазила и мехлеми, за да ги премахнат и да придобият гладка като текстура кожа.

Периодите, при които има голяма вероятност да се появят стрии при жените, са два:  пубертета и бременността. При тях определени зони могат да увеличат обема си бързо и за кратко време: областта около гърдите ,корема, задните части, бедрата и ханша.

 

Появата на стриите започва първоначално в пубертета, тогава кожата по тялото ни се „разпъва” при бързия растеж. Тя е много еластична, но когато е прекалено опъната се нарушава структурата на колагена и могат да се образуват стрии.

Абослютен мит е, че появата на стрии означава, че трябва да отслабнете. Те не са изрично свързани с наднорменото тегло и затова не е чудно, че често се появяват при мъже и жени, които са бодибилдъри или активно спортуващи. При тях бързото нарастване на мускулите също причинява разтягане на кожата и разкъсване на колагенни връзки на ниво дерма и епидермис (средния и горен слой на кожата).

Въпреки че  мъжете не преминават през абсолютно същите телесни процеси, характерни за жените , при тях също е възможно да се появят стрии. Според проучванията 40% от мъжете развиват стрии, докато при жените процентът на появяване на стрии през бременността е около 90, а в пубертета – 70%.

Зоните, където мъжете най-често получават стрии, са по горната част на бедрата, горната част на ръцете, ханша и гърба.

 

Появата им зависи основно от плътността на кожата. Ако имате естествено по-дебела кожа с голяма еластичност, много по-малко вероятно е да се образуват стрии. По-голяма вероятност за изразени стрии се наблюдава и при хората с естествено по-тъмна кожа и тези, които често се излагат на слънце.

В най-ранен етап стриите изглеждат като червеникави или лилави линии, а след известен период от време избледняват и остават по кожата като бели вдлъбнатини.  Понякога те могат да бъдат с грапава текстура по начин, който почти изглежда и се усеща като белег. При някои хора ранните стрии могат дори да са сърбящи и раздразнени.

Причината за по-яркия им цвят в началото е разкъсването на колагена, което изглежда като натъртване. Това е етапът, в който с най-голям успех чрез правилната апаратна процедура може да ги заличите. Един от начините да се справим с този естетичен проблем е чрез технологията  на апарата Venus Viva, който ремоделира колагена и стимулира оздравителните процеси в кожата. Няма ограничение във фототип и сезонност. Необходим е курс от процедури за заличаването им.

Преди да вземете решение за прилагане на конкретна процедура, добре е да се консултирате със специалист и да обсъдите очакваните резултати, за да получите най-точна и конкретна информация за вашето индивидуално състояние.

Индивидуална Консултация

Ние от Малинови даваме индивидуална консултация на всеки, който се интересува от нашите услуги и желае да получи най-доброто качество, съобразено със световните стандарти.

Нашият Блог

Нови Статии

Пресотерапия-премахване на целулита и засилване на метаболизмa

Пресотерапия-премахване на целулита и засилване на метаболизмa

Усещате тежест в краката си, оточни са и нямате търпение да захвърлите обувките си, които са се впили в тях? Най-вероятно задържате течности и имате нужда от детоксикация на организма. Пресотерапията е метод, който ще ви помогне при тези симптоми. Това е процедура,...

Криолиполизата – отслабване без диета и физическа активност

Криолиполизата – отслабване без диета и физическа активност

Криолиполизата е най-добрият неоперативен метод за премахване на локално натрупани мазнини по цялото тяло. За да е достатъчно ефективна процедурата обаче е необходим добър специалист и модерна апаратура. Това заяви в ефира на специализираното предаване на Дарик радио...

Как, къде и кога да си направим качествена лазерна епилация?

Как, къде и кога да си направим качествена лазерна епилация?

Какво не е качествена лазерна епилация? На този въпрос е посветен поредният епизод от предаването "Най-добрите болници и лекари" по Дарик радио. В последно време все повече мъже и жени желаят да премахнат нежеланото окосмяване и търсят най-добрите специалисти, на...