Можем ли да бъдем красиви без усилие

"

Интересен въпрос. Съвсем скоро се замислих над това. Какво всъщност е красотата?
За мен тя е съвкупност от много неща, които взаимно се допълват, преплитат и изграждат едно цяло – завършено, истинско, уникално и неповторимо. Това цяло сме самите ние и начинът, по който се възприемаме и представяме пред света.

Красотата е в хубавата кожа, но и в енергичното и здраво тяло, в устремения и търсещ поглед, но и в богатата душевност, в желанието да се усъвършенстваме и да бъдем най-добри в това, което правим, но и в милия жест към любим човек.

Няма красота без усилие, без труд, без учение, без упоритост и постоянство. Няма как, без да „вложим в себе си“ , да очакваме промяната. Във времето , в което живеем, се обръща голямо внимание на външния вид и неслучайно някой е казал, че „нямаме втори шанс да направим  първо впечатление“. Признаваме си или не, първо възприемаме с очи и ако това, което видим ни хареса, решаваме да направим и следващата крачка  към опознаването.

През различните епохи от нашето съществуване идеалите за красота  са били различни.  Но поддържаният и стилен външен вид, добре сложеното тяло, осанката , походката винаги привличат вниманието ни и ни карат да се загледаме и дори да се обърнем след човека, който ги притежава.

Сега живеем във време, което ни дава възможност да се възползваме от много неща, които в миналото не са съществували. Различни естетични процедури, с които да забавим стареенето си, много интересни методи за трениране на тялото ни и редица хранителни режими, с които да подобрим здравето си, много информация, която да  ни развива духовно , като личности, в кариерата ни, и за достигане на емоционална интелигентност. Ще бъдем меко казано неразумни, ако не се възползваме от всичко това.

С всяка изминала година от моя живот разбирам, колко е важно да се грижим за себе си и че не трябва да очакваме някой друг да го направи за нас, или вместо нас, защото никой не ни е длъжен с нищо. Започни своята промяна днес. Не отлагай. Направи нещо за себе си, без да мислиш какво ще си кажат хората. Те не живеят твоя живот и не знаят за твоите мечти. Не се страхувайте от грешките. Те са много ценен опит, който ще ни направи още по-добри. Тук, сега и за себе си!

Индивидуална Консултация

Ние от Малинови даваме индивидуална консултация на всеки, който се интересува от нашите услуги и желае да получи най-доброто качество, съобразено със световните стандарти.

Нашият Блог

Нови Статии

Важно ли е да полагаш грижи за лимфната си система?

Важно ли е да полагаш грижи за лимфната си система?

Лимфната система представлява една допълнителна система в нашия организъм, наподобяваща на кръвоносната система. Тя извежда токсините и излишните течности от организма. За разлика от кръвоносната система и сърцето, лимфната система няма помпа, която да подпомага...

Защо Collagen 90+ е любимата процедура на терапевта ни Анелия?

Защо Collagen 90+ е любимата процедура на терапевта ни Анелия?

Здравей! Казвам се Анелия Стойкова и съм естетичен специалист в Малинови Център. Днес ще ти разкажа за моята любима процедура, която извършвам с удоволствие в нашия център - Collagen 90+. Ще ти споделя повече относно самата процедура и моето искрено мнение за нея....

Защо Diamond Glow е любимата процедура на терапевта ни Виги?

Защо Diamond Glow е любимата процедура на терапевта ни Виги?

Здравейте , казвам се Виргиния и съм естетичен специалист в Малинови Център . Любимата ми процедура в нашия център е Diamond Glow . И като специалист, и като жена , която си прави тази процедура искам да ви споделя, че тя кара всяка кожа да заблести , да сияе и да...