Как да се погрижим за кожата на лицето, шията и деколтето през есента

"
грижа за кожата през есента

В Малинови предлагаме различни решения на проблеми с кожата

Това, което най-често ни споделят нашите клиенти, когато дойдат при нас на консултация е, че усещат кожата на лицето, шията и деколтето си суха  и повяхнала, с намалена еластичност и тонус. Забелязват, че се е отпуснала и има фини линии и бръчки, както и че порите стават все по-видими, а тенът на лицето  не е равномерен. Всички тези процеси са обясними и зависят на първо място от вашите гени, но не по-малко и от начина ви на живот и вашите навици. Ние в Малинови Център винаги много внимателно изслушваме това, което искате да споделите с нас за кожата си.
Кое ви притеснява? Как я усещате? Какво не харесвате и искате да подобрим? Това, което винаги сте получавали от нас е план според вашите индивидуални нужди за най-добри резултати и честно и коректно отношение. Според състоянието на кожата ви, какво може да се постигне и подобри и какво да очаквате.

Ние в Малинови Център искаме да ви помогнем, като ви дадем повече информация , кои процедури са подходящи за кожата на лицето, шията и деколтето, особено след  лятото и защо есента е подходящ сезон, в който да обърнете внимание на кожата си и да възвърнете нейния здрав и младежки вид.
Ако Вашата кожа се нуждае от професионална грижа и вие дойдете в нашия център, ще получите качествена консултация и цялостна грижа за лицето, шията и деколте ви.

 

Ще ви помогнем, като подобрим състоянието на вашата кожата чрез подбрани специално за вас терапии

Като начало е необходимо да „нахраним кожата“, т.е да въведем в нея различни по действие вещества, които забавят процесите на стареене, хидратират я, помагат й да се справи с оксидативния стрес и свободните радикали. Това може да бъде постигнато с плазмотерапия, мезотерапия и скин бустер. Чрез тези процедури в кожата може да се инжектира вашата собствена плазма и съдържащите се в нея тромбоцити и техните растежни фактори, разтвори, които съдържат хиалуронова киселина, комплекс от витамини, антиоксиданти, пептиди и др. Всички те попълват липсите в кожата и й помагат да се регенерира, възстанови и подхрани. Тези процедури са мини инвазивни. При тях предварително на лицето, шията и деколтето се поставя анестетик под формата на крем. Възстановителният период е 24 часа. Могат да бъдат прилагани целогодишно и са необходими от 4 до 6 процедури, а броя им зависи от състоянието на кожата ви.

След подхранването на кожата е нужна и друг вид стимулация. Такава, която да накара фибробластите, които се намират в дермата, да синтезират нов колаген и еластин. Този процес се нарича неоколагенеза. Целта е да не позволяваме на кожата да се отпуска и да губи своята еластичност и тонус, а също така да засилим кръвообращението, което ще й достави хранителни вещества и кислород. Един от най-добрите и доказано безопасни методи за стягане на кожата на лицето, шията и деколтето е радиочестотата. Няма да усетите никаква болка, а само приятно затопляне, но за да бъде процедурата ефективна е необходимо да се поддържа постоянна терапевтична температура. Това може да бъде 100% гарантирано само ако апаратът притежава автоматичен температурен контрол и е в ръцете на опитни специалисти. За да гарантираме това на нашите клиенти  в Малинови Център използваме  апарата Venus Freeze Plus, който работи посредством мултиполярна радиочестота и пулсиращи електромагнитни полета и се отличава с това, че притежава ATC (автоматичен температурен контрол ). Процедурата е без възстановителен период. Може да се извършва целогодишно и са неоходими само 8 процедури. След нея кожата е леко зачервена, но червенината отшумява след 30 минути и вие може да продължите с вашите задължения и задачи за деня.

апарат за стопяване на мазнини и отслабване

Идва ред да се погрижим и за несъвършенствата по кожата на лицето, шията и деколтето ви. Тук е необходимо да използваме технология, която да обнови кожата ви. Само така можем да заличим фините линии и бръчките, да свием широките пори, да изравним тена, да заличим белезите от акне и пигментациите, т.е нужно е да бъде предизвикан процес на аблация. В Малинови Център работим с апарата Venus Viva. Той използва фракционирана радиочестота – вид електрически импулси, които проникват в кожата.
Предизвикват се микроизгаряния на повърхностния слой на кожата вследствие, на което се стимулира производството на колаген и еластин.  Процедурата е подходяща да се извършва през есента, зимата и пролетта. Има възстановителен период от 3 дни.
Кожата ще се зачерви, според нейната чувствителност, ще я усещате опъната, но след няколко часа тези усещания ще изчезнат. Предварително лицето, шията и деколтето се обезболяват с анестетик под формата на крем. По време на процедурата ще усещате леко мравучкане и затопляне. Необходими са три процедури, всеки месец по една.

Целта на тези терапии е да подобрят състоянието на кожата ви и да забавят процесите на стареене. Тази грижа трябва да бъде съобразена с нуждите на вашата кожа, да бъде своевременна и постоянна, защото само така можете да имате здрава и красива кожа и не забравяйте, че нейната функция е не само да ви краси, но и да ви защитава от външните влияния на околната среда. Процесите, които се случват в нея са сложни и за да бъдат постигнати качествени резултати, се изисква време, правилен подход и последователност.

апарат за стопяване на мазнини и отслабване

Мили дами, освен професионалната грижа в естетичния център, не трябва да забравяте и домашната грижа. Винаги почиствайте кожата на лицето, шията и деколтето вечер преди лягане. Нанасяйте любимия си крем или серум, не само на лицето, но и на шията и деколтето. Пийте най-малко по 1,5л вода на ден. Избягвайте консумацията на сладко. Не пушете, освен че е вредно за здравето ви, състарява и кожата ви. Не използвайте солариум и не прекалявайте с излагането на слънце. Защитавайте кожата си със слънцезащитен фактор. Хранете се с продукти, от които организма  и кожата ви се нуждае, а не празни калории. Старайте се да си осигурите 8 часа сън и спортувайте активно. Всичко е от значение!

В това да поддържате кожата си млада и здрава няма нищо лошо, както и в това да не я поддържате и да остарявате натурално. Всичко е въпрос на личен избор и предпочитания. Винаги може да получите от нашия екип компетентно мнение по време на безплатна консултация, за това какви процедури са подходящи за кожата ви. Нашият съвет към вас е да търсите равновесието и естествените резултати и не забравяйте, че превенцията си остава най-доброто, което може да направите, за да съхраните здравето, духа си и начина, по който изглеждате.

Индивидуална Консултация

Ние от Малинови даваме индивидуална консултация на всеки, който се интересува от нашите услуги и желае да получи най-доброто качество, съобразено със световните стандарти.

Нашият Блог

Нови Статии

Важно ли е да полагаш грижи за лимфната си система?

Важно ли е да полагаш грижи за лимфната си система?

Лимфната система представлява една допълнителна система в нашия организъм, наподобяваща на кръвоносната система. Тя извежда токсините и излишните течности от организма. За разлика от кръвоносната система и сърцето, лимфната система няма помпа, която да подпомага...

Защо Collagen 90+ е любимата процедура на терапевта ни Анелия?

Защо Collagen 90+ е любимата процедура на терапевта ни Анелия?

Здравей! Казвам се Анелия Стойкова и съм естетичен специалист в Малинови Център. Днес ще ти разкажа за моята любима процедура, която извършвам с удоволствие в нашия център - Collagen 90+. Ще ти споделя повече относно самата процедура и моето искрено мнение за нея....

Защо Diamond Glow е любимата процедура на терапевта ни Виги?

Защо Diamond Glow е любимата процедура на терапевта ни Виги?

Здравейте , казвам се Виргиния и съм естетичен специалист в Малинови Център . Любимата ми процедура в нашия център е Diamond Glow . И като специалист, и като жена , която си прави тази процедура искам да ви споделя, че тя кара всяка кожа да заблести , да сияе и да...