Как да се подготвиш за лазерна епилация в 7 лесни стъпки

"

Кола маска, епилатор, бръснене – всички използваме тези стандартни методи за премахване на нежеланите косми. Но колкото и да ни е комфортно с тях, няма как да не признаем, че най-голямото им неудобство е много краткият им ефект и необходимостта постоянно да си заделяме време, за да ги правим.

Лазерната епилация е най-добрият метод за премахване на нежеланите косми. Нуждаеш се само от няколко процедури (по 1 на месец), за да има кажеш завинаги сбогом. Но за да са максимални твоите резултати, е необходимо да се подготвиш чрез 7 кратки и много лесни стъпки.

Стъпка 1: Не изрусявай косъма

Лазерната епилация има най-добри резултати, когато космите са с по-тъмни (т.е. с повече пигмент). Ако ги изрусяваш, ще затрудниш насочването на лазерния лъч и няма да постигнеш толкова добри резултати. Ето защо не трябва да използваш продукти за изсветляване на косъма поне 6 седмици (или 42 дни) преди да се подложиш на лазерна епилация, за да дадеш достатъчно време на космите да възвърнат естествения си цвят.

Стъпка 2: Раздели се с кола маската и епилатора

Епилаторът и кола маската нарушават най-горния слой на кожата, а оттам я правят и по-чувствителна. За да осигуриш своя максимален комфорт, не използвай кола маска или епилатор поне 3 седмици преди лазерната процедура. В противен случай, не само ще усетиш дразнене по време на терапията, но и резултатът няма да е достатъчно добър.

Стъпка 3: Внимавай със слънцето

Необходимо е да се предпазваш от слънчевите лъчи и да не ходиш на солариум 7 дни преди и 7 дни след твоята лазерна процедура. Причината – възможна е появата на нежелана пигментация или пък кожни раздразнения. Ето защо е необходимо да използваш слънцезащитен крем върху третираната зона, ако тя не може да бъде покрита. Също така е препоръчително да не използваш ексфолиант или бронзант, а и да оставиш СПА и сауна посещенията на след края на курса от лазерни процедури.

Стъпка 4: Обръсни зоната, която ще третираш

12 часа преди твоя час за лазерна епилация, трябва да обръснеш зоната, която ще третираш. За целта използвай бръснач или тример. Защо е необходимо? Ако космите са израснали над повърхността на кожата (макар и с няколко милиметра), те ще „изсмучат“ енергията на лазера. Така вместо да достигне в дълбочина до космения фоликул, за да го неутрализира, лазерът само ще изгори видимата част на косъма.

Стъпка 5: Не използвай епилиращи кремове и други козметични продукти преди лазерната процедура

Непосредствено преди да направиш своята лазерната процедура е необходимо да почистиш кожата си от зоната, която ще се третира. За целта използвай само сапун и топла вода. В никакъв случай не нанасяй козметични продукти (като крем, дезодорант, лосиони, грим) върху зоната, тъй като техните съставки често повлияват негативно върху крайните резултати.

Стъпка 6: Не се притеснявай и бъди честен

Винаги преди процедура информирай своя терапевт ако имаш алергии, кожни заболявания или приемаш медикаменти. По този начин ще избегнеш евентуални странични ефекти и ще се подсигуриш, в случай, че лазерната епилация просто не е подходяща за кожата ти.

Стъпка 7: Ден без спорт и спа процедури

Тъй като лазерната епилация отваря порите, кожата става по-уязвима и податлива на инфекции, непосредствено след процедурата. Добре е да вземеш някои предпазни мерки, докато чакаш да се възстанови. Спести си потенето във фитнеса и сауната, както и хлорираната вода в басейна и джакузито, до 2-3 дни след процедурата.

Какво ще постигнеш с тези 7 стъпки?

  • Ще намалиш риска от появата на странични ефекти
  • Ще осигуриш своя пълен комфорт по време на процедурата
  • Ще извлечеш максимума от своите лазерни процедури
  • Ще получиш превъзходни и дълготрайни резултати.

 

Ако имаш някакви въпроси или искаш консултация с експерт, може да използваш тази контактна форма.

Индивидуална Консултация

Ние от Малинови даваме индивидуална консултация на всеки, който се интересува от нашите услуги и желае да получи най-доброто качество, съобразено със световните стандарти.

Нашият Блог

Нови Статии

Важно ли е да полагаш грижи за лимфната си система?

Важно ли е да полагаш грижи за лимфната си система?

Лимфната система представлява една допълнителна система в нашия организъм, наподобяваща на кръвоносната система. Тя извежда токсините и излишните течности от организма. За разлика от кръвоносната система и сърцето, лимфната система няма помпа, която да подпомага...

Защо Collagen 90+ е любимата процедура на терапевта ни Анелия?

Защо Collagen 90+ е любимата процедура на терапевта ни Анелия?

Здравей! Казвам се Анелия Стойкова и съм естетичен специалист в Малинови Център. Днес ще ти разкажа за моята любима процедура, която извършвам с удоволствие в нашия център - Collagen 90+. Ще ти споделя повече относно самата процедура и моето искрено мнение за нея....

Защо Diamond Glow е любимата процедура на терапевта ни Виги?

Защо Diamond Glow е любимата процедура на терапевта ни Виги?

Здравейте , казвам се Виргиния и съм естетичен специалист в Малинови Център . Любимата ми процедура в нашия център е Diamond Glow . И като специалист, и като жена , която си прави тази процедура искам да ви споделя, че тя кара всяка кожа да заблести , да сияе и да...