Как да подготвим кожата си за официално събитие

"

С приближаването на абитуриентските балове постепенно навлизаме в сезона, не само на жаркото слънце, но и на по-големите събития. Сватби, кръщенета и много приятелски събирания са поводите, за които подготовката може да продължи с месеци. А в суматохата покрай избора на тоалет, прическа и аксесоари, не трябва да забравяме грижата за кожата.

 

Макар и това да не е процес, при който можем да махнем с магическа пръчица и моментално да се сдобием със здрава и сияеща кожа, има няколко процедури и трика, които ще ви помогнат да изглеждате блестящо във важните моменти.

Първата  стъпка безспорно е хидратацията. Тя е задължителна за всеки тип кожа и всяка възраст, така че не я пропускайте. Това, което може да правите редовно, е полагането на крем сутрин и вечер. Не пропускайте и зоните, които най-често се пренебрегват. Добре поддържаната с ежедневна рутина кожа си личи и тя е основата, за да може макиажът също да стои перфектно.

 

За тези от вас, които търсят още по-видим и мигновен ефект, процедурите могат да са много полезни. За тях трябва да предвидите няколко седмици предварително, в зависимост от съгласувания със специалист график, и да не ги правите точно в деня преди събитието. В противен случай може да почувствате кожата си раздразнена.  Препоръчваните от специалистите в Malinovi Esthetics терапии не са инвазивни и нямат нужда от дълъг възстановителен период, така че може да ги прилагате почти по всяко време.

 

Мезопийл е естетичната процедура, от която може да видите моментален ефект в посока озаряване на кожата на лицето и цялостно избистряне на тена. Тя комбинира пилинг и мезотерапия и се характеризира с мощни ексфолиращи, хидратиращи и възстановяващи свойства. Кожата ни има свойството естествено да се обновява и регенерира на всеки 28 дни. Въпреки това, с течение на времето този процес се нарушава, предизвиквайки промени в нея: несъвършенства, разширени пори, бръчки, тъмни кръгове, свързани с възрастта пигментни петна и др. Прилагането на мезопийл терапия ускорява  процеса на регенерация на кожата по контролиран начин чрез прилагане на химио-ексфолиращи агенти. Действието ѝ причинява елиминирането на външните слоеве на кожата и се изразява в подобряване на цялостния вид на лицето и зоните, в които се прилага.

Подходяща е за абсолютно всяка възраст и тъй като пилинг ефектът не е прекалено агресивен, няма ограничение в сезона . Двадесет и четири часа след процедурата, значително се увеличава броя на фибробластите – клетките в кожата, които произвеждат хиалуронова киселина, колаген и еластин. Препоръчителният терапии е пет, през определен интервал от време, който зависи от моментното ѝ състояние, но още след първото посещение ще забележите видимо подобряване тонуса и тургора на кожата си.

Скинбустерът е другата процедура, която препоръчваме за освежаване и подмладяване на външния вид. Той се въвежда в повърхностните и дълбоките слоеве на кожата, чрез инжектиране в областта на лицето, шията, деколтето и ръцете, като целта му е да забави процесите на стареене и да съдейства за по-младежкия изглед на кожата. Съдържанието му е в най-голема степен хиалуронова киселина, която  е един от основните компоненти в нашата кожа. Тя е и естествен метод за борба с несъвършенствата. Клинично доказано е, че възстановява хидробаланса на кожата, като подобрява нейната структура, еластичност и плътност. Фините линии и бръчки намаляват, кожата е мека, изгладена и хидратирана.

Преди събития не пренебрегвайте също доброто отпочиване и пълноценният сън, които винаги се отразяват благоприятно на цялостното излъчване. Направете си график и се подготвяйте своевременно, за да може да блестите в пълния си блясък.

Индивидуална Консултация

Ние от Малинови даваме индивидуална консултация на всеки, който се интересува от нашите услуги и желае да получи най-доброто качество, съобразено със световните стандарти.

Нашият Блог

Нови Статии

Важно ли е да полагаш грижи за лимфната си система?

Важно ли е да полагаш грижи за лимфната си система?

Лимфната система представлява една допълнителна система в нашия организъм, наподобяваща на кръвоносната система. Тя извежда токсините и излишните течности от организма. За разлика от кръвоносната система и сърцето, лимфната система няма помпа, която да подпомага...

Защо Collagen 90+ е любимата процедура на терапевта ни Анелия?

Защо Collagen 90+ е любимата процедура на терапевта ни Анелия?

Здравей! Казвам се Анелия Стойкова и съм естетичен специалист в Малинови Център. Днес ще ти разкажа за моята любима процедура, която извършвам с удоволствие в нашия център - Collagen 90+. Ще ти споделя повече относно самата процедура и моето искрено мнение за нея....

Защо Diamond Glow е любимата процедура на терапевта ни Виги?

Защо Diamond Glow е любимата процедура на терапевта ни Виги?

Здравейте , казвам се Виргиния и съм естетичен специалист в Малинови Център . Любимата ми процедура в нашия център е Diamond Glow . И като специалист, и като жена , която си прави тази процедура искам да ви споделя, че тя кара всяка кожа да заблести , да сияе и да...