Как да се погрижим за кожата на ръцете си в 3 лесни тъпки

"
грижа за кожата на ръцете

Здравейте, мили дами!

Днес бих искала да обърна внимание на грижата за кожата на ръцете. Една много красива и изразителна част от тялото ни, според мен. За съжаление тя постоянно е изложена на фактори, които допринасят за бързото й стареене. Такива са честото миене със сапун, използването на силни дезинфектанти, излагане на слънце, вятър и студ. Всичко това оказва негативно въздействие върху ръцете ни. Затова ще се погрижим за тях, като за целта ще използваме само натурални съставки, без химия.

В момента кожата на моите ръце има нужда да й подаря тази грижа, защото работата ми изисква честото им  миене и дезинфекциране. А като включа домакинските задължения и грижата за децата ми, особено за едногодишния ми син, кожа ми в тази зона става изключително суха. Затова ще ви снимам ръцете си преди и след като съм приложила трите стъпки, за да ви покажа ефекта.

Първата важна стъпка в грижата за кожата на ръцете е ексфолиацията.

В домашни условия може да използвате сместа, която ви споделих в предния бюлетин от крем за бръснене и сода или да използвате кокосово масло със сода. Смесете съставките, докато получите зърнеста паста. Кокосовото масло не трябва да бъде в течно състояние. След това нанесете избраната от вас смес върху ръцете си, като предварително ги намокрите, ако ще използвате крем за бръснене и сода. Масажирайте около 5 минути и изплакнете. С тази стъпка целим, най-важното, да премахнем мъртвите клетки, за да може полезните вещества, които ще използваме след това, да навлязат в кожата и да подобрят състоянието й.

Грижа за кожата на ръцете

След като сте ексфолирали кожата на ръцете, е ред на маската, която отново е 100% натурална.

Смесвате една чаена лъжица зехтин с една чаена лъжица мед и разбърквате. Нанасете на ръцете си като крем  и оставете да подейства минимум 15 мин., като през това време може да масажирате и втривате в ръцете си натуралната маска. После измийте с вода и подсушете.

Третата  стъпка е да нанесете на ръцете бадемово масло.

То е идеална грижа за кожата, защото има високо съдържание на витамин Е, поддържа естествената  влага в кожата, ускорява възстановителните процеси, подхранва и регенерира. Затова е идеален завършек на този ритуал.

Може да прилагате тези три стъпки веднъж до два пъти седмично и сами ще се убедите в ползите им. Бих ви посъветвала в зимните месеци винаги да носите ръкавици, когато излизате навън, за да защитите кожата на ръцете си. А в чантата ви да има богат крем за ръце, който да използвате винаги когато усетите кожата им опъната, сърбяща, грапава и не само. Ако скоро не сте обръщали внимание на кожата на ръцете си, направете го,  защото всяка грижа се отплаща.

Аз лично използвам за ръцете си крем, който е със 100% натурален състав, ръчно изработен и обогатен с витамин Е. Този крем е с по-богата текстура и е много подходящ за зимните месеци. Препоръчвам ви вечер преди лягане да намажете ръцете си с крем, който да действа през цялата нощ, а като се събудите на сутринта ще имате винаги гладка кожа.

Индивидуална Консултация

Ние от Малинови даваме индивидуална консултация на всеки, който се интересува от нашите услуги и желае да получи най-доброто качество, съобразено със световните стандарти.

Нашият Блог

Нови Статии

Струва ли си да си направиш лазерна епилация?

Струва ли си да си направиш лазерна епилация?

Лазерната епилация е най-доброто, трайно и единствено решение за премахване и справяне с нежеланото окосмяване, врасналите болезнени косъмчета, дразнещият и болезнен фоликулит и да не забравяме пигментациите, които можеш да получиш. Сигурна съм, че си се с сблъсквала...

Skin Booster – Пътят към идеалната кожа

Skin Booster – Пътят към идеалната кожа

Съвременният свят на естетиката предлага множество продукти за грижа за кожата, но сега ще ви запознаем отблизо със Skin Booster. Той действа като вълшебен еликсир за твоята кожа, предоставяйки й мощна хидратация, която ще те остави възхитена.  Тайната се крие в...

“Криолиполизата сбъдна мечтите ми” – Вдъхновяващата история на наша клиентка и нейната трансформация чрез криолиполизата

“Криолиполизата сбъдна мечтите ми” – Вдъхновяващата история на наша клиентка и нейната трансформация чрез криолиполизата

В царството на красотата и естетиката външният вид често говори много повече от думите. В нашето бързо развиващо се общество натискът да изглеждаме перфектно никога не стихва, което кара все повече жени да търсят иновативни решения за справяне с упоритите мастни...