Как да се погрижим за кожата на ръцете си в 3 лесни тъпки

"
грижа за кожата на ръцете
n
l

Коментари

Публикувано

24.01.2022

Автор

Валентина Малинова

Здравейте, мили дами!

Днес бих искала да обърна внимание на грижата за кожата на ръцете. Една много красива и изразителна част от тялото ни, според мен. За съжаление тя постоянно е изложена на фактори, които допринасят за бързото й стареене. Такива са честото миене със сапун, използването на силни дезинфектанти, излагане на слънце, вятър и студ. Всичко това оказва негативно въздействие върху ръцете ни. Затова ще се погрижим за тях, като за целта ще използваме само натурални съставки, без химия.

В момента кожата на моите ръце има нужда да й подаря тази грижа, защото работата ми изисква честото им  миене и дезинфекциране. А като включа домакинските задължения и грижата за децата ми, особено за едногодишния ми син, кожа ми в тази зона става изключително суха. Затова ще ви снимам ръцете си преди и след като съм приложила трите стъпки, за да ви покажа ефекта.

Първата важна стъпка в грижата за кожата на ръцете е ексфолиацията.

В домашни условия може да използвате сместа, която ви споделих в предния бюлетин от крем за бръснене и сода или да използвате кокосово масло със сода. Смесете съставките, докато получите зърнеста паста. Кокосовото масло не трябва да бъде в течно състояние. След това нанесете избраната от вас смес върху ръцете си, като предварително ги намокрите, ако ще използвате крем за бръснене и сода. Масажирайте около 5 минути и изплакнете. С тази стъпка целим, най-важното, да премахнем мъртвите клетки, за да може полезните вещества, които ще използваме след това, да навлязат в кожата и да подобрят състоянието й.

Грижа за кожата на ръцете

След като сте ексфолирали кожата на ръцете, е ред на маската, която отново е 100% натурална.

Смесвате една чаена лъжица зехтин с една чаена лъжица мед и разбърквате. Нанасете на ръцете си като крем  и оставете да подейства минимум 15 мин., като през това време може да масажирате и втривате в ръцете си натуралната маска. После измийте с вода и подсушете.

Третата  стъпка е да нанесете на ръцете бадемово масло.

То е идеална грижа за кожата, защото има високо съдържание на витамин Е, поддържа естествената  влага в кожата, ускорява възстановителните процеси, подхранва и регенерира. Затова е идеален завършек на този ритуал.

Може да прилагате тези три стъпки веднъж до два пъти седмично и сами ще се убедите в ползите им. Бих ви посъветвала в зимните месеци винаги да носите ръкавици, когато излизате навън, за да защитите кожата на ръцете си. А в чантата ви да има богат крем за ръце, който да използвате винаги когато усетите кожата им опъната, сърбяща, грапава и не само. Ако скоро не сте обръщали внимание на кожата на ръцете си, направете го,  защото всяка грижа се отплаща.

Аз лично използвам за ръцете си крем, който е със 100% натурален състав, ръчно изработен и обогатен с витамин Е. Този крем е с по-богата текстура и е много подходящ за зимните месеци. Препоръчвам ви вечер преди лягане да намажете ръцете си с крем, който да действа през цялата нощ, а като се събудите на сутринта ще имате винаги гладка кожа.

Индивидуална Консултация

Ние от Малинови даваме индивидуална консултация на всеки, който се интересува от нашите услуги и желае да получи най-доброто качество, съобразено със световните стандарти.

Нашият Блог

Нови Статии

Бляскава и свежа кожа за празничните дни само след една процедура?

Бляскава и свежа кожа за празничните дни само след една процедура?

Преди бихме ви отговорили, че е невъзможно, но сега, в Малинови Център – Пловдив, разполагаме с медицинския апарат за бляскава и свежа кожа, още след първата процедура. За празничните дни всяка жена иска кожата и да бъде перфектна дори  в домашна обстановка, затова...

Най-новото бижу в Малинови Център – Diamond Glow

Най-новото бижу в Малинови Център – Diamond Glow

Дори най-добрите скъпоценни камъни и благородни метали се нуждаят от добро полиране, за да запазят блясъка си. Нашата кожа също има нужда от редовна грижа, за да бъде здрава и сияйна. Процедурата за лице и шия Diamond Glow използва истински диаманти за ексфолиране и...

Как с 5 процедури ще се погрижим за кожата на вашата шия?

Как с 5 процедури ще се погрижим за кожата на вашата шия?

Не харесвате как изглежда шията ви? А искате ли да я подмладите? Провокирани от вашите лични истории, в Малинови Център решихме да обърнем специално внимание на кожата на шията и да поставим сега, на първо място, грижата за нея. През последните месеци много често ни...