Да премахнеш косъма в точния момент

"

В Лазерна Епилация Пловдив, ние ежедневно помагаме на хората да се сбогуват с нежеланото окосмяване. Въпреки че звучи като лесна задача, всъщност не е!
Знаете ли, че всеки от нас има 5 млн. косъма по тялото. По-голямата част от тях са нежелани от притежателите им?
Защо тогава не премахнем цялото това нежелано окосмяване чрез една единствена процедура лазерна епилация?

Отговорът се крие в следните три думи: Цикъл на растежа!

Човешкият косъм има три фази в растежния си цикъл и лазерната енергия е ефективна само в една от тези фази. Целта ни е да обхванем колкото се може повече косми в желаната фаза по време на лазерната епилация.

Три цикъла
С право можем да разглеждаме човешките косми като напълно самостоятелни единици – 5млн. единици? Всеки косъм е сам за себе си в своя цикъл. Разбира се, някои области са склонни да прекарват повече време в растеж (например долната част на мъжкото лице), но всеки косъм преминава през цикъла на растеж самостоятелно и независимо.

Този цикъл включва анагенна фаза (активна фаза на растеж), катагенна фаза (преходна фаза между растеж и покой) и телогенна фаза (фаза на покой). По време на фазите  катаген и телоген се спира подхранването на косъма, падането му и създаването на нов косъм. Когато косъмът е в някоя от тези фази от растежния цикъл, лазерната енергия няма ефект върху него. Новите косми вече растат и лазерната енергия не може да проникне във фоликула, за да го унищожи.

За да бъдат нашите лазери най-ефективни върху индивидуалния косъм, той трябва да бъде активно свързан с космения фоликул. Това се случва само във фаза анаген (активна фаза на растеж). Косъмът се храни чрез космения фоликул и продължава да расте, здраво свързан с тялото. Когато прилагаме лазерни импулси върху такъв косъм, меланинът в косъмния фоликул поглъща светлината и я превръща в топлина. Топлината се движи по оста на косъма във фоликула, като го уврежда или напълно унищожава, попречвайки нов косъм да израсне на същото място.

Вече разбирате какво предизвикателство е лазерната епилация? 5 000 000 косъма и във всеки един момент само част от тях са във фаза анаген. Това поражда необходимостта от няколко процедури лазерна епилация, за да се установи ниво на постоянна редукция на окосмяването. Целта е да хванем максимален брой косми във фазата на растеж! Повечето ни клиенти успяват да постигнат около 80-86% трайно намаляване на окосмяването в третираните зони, благодарение на експертния ни медицински персонал и модерния лазер, с който успешно извършваме процедурите!

Индивидуална Консултация

Ние от Малинови даваме индивидуална консултация на всеки, който се интересува от нашите услуги и желае да получи най-доброто качество, съобразено със световните стандарти.

Нашият Блог

Нови Статии

Важно ли е да полагаш грижи за лимфната си система?

Важно ли е да полагаш грижи за лимфната си система?

Лимфната система представлява една допълнителна система в нашия организъм, наподобяваща на кръвоносната система. Тя извежда токсините и излишните течности от организма. За разлика от кръвоносната система и сърцето, лимфната система няма помпа, която да подпомага...

Защо Collagen 90+ е любимата процедура на терапевта ни Анелия?

Защо Collagen 90+ е любимата процедура на терапевта ни Анелия?

Здравей! Казвам се Анелия Стойкова и съм естетичен специалист в Малинови Център. Днес ще ти разкажа за моята любима процедура, която извършвам с удоволствие в нашия център - Collagen 90+. Ще ти споделя повече относно самата процедура и моето искрено мнение за нея....

Защо Diamond Glow е любимата процедура на терапевта ни Виги?

Защо Diamond Glow е любимата процедура на терапевта ни Виги?

Здравейте , казвам се Виргиния и съм естетичен специалист в Малинови Център . Любимата ми процедура в нашия център е Diamond Glow . И като специалист, и като жена , която си прави тази процедура искам да ви споделя, че тя кара всяка кожа да заблести , да сияе и да...