Да премахнеш косъма в точния момент

"
n

Категория

l

Коментари

Публикувано

29.01.2021

Автор

Станислава Георгиева

В Лазерна Епилация Пловдив, ние ежедневно помагаме на хората да се сбогуват с нежеланото окосмяване. Въпреки че звучи като лесна задача, всъщност не е!
Знаете ли, че всеки от нас има 5 млн. косъма по тялото. По-голямата част от тях са нежелани от притежателите им?
Защо тогава не премахнем цялото това нежелано окосмяване чрез една единствена процедура лазерна епилация?

Отговорът се крие в следните три думи: Цикъл на растежа!

Човешкият косъм има три фази в растежния си цикъл и лазерната енергия е ефективна само в една от тези фази. Целта ни е да обхванем колкото се може повече косми в желаната фаза по време на лазерната епилация.

Три цикъла
С право можем да разглеждаме човешките косми като напълно самостоятелни единици – 5млн. единици? Всеки косъм е сам за себе си в своя цикъл. Разбира се, някои области са склонни да прекарват повече време в растеж (например долната част на мъжкото лице), но всеки косъм преминава през цикъла на растеж самостоятелно и независимо.

Този цикъл включва анагенна фаза (активна фаза на растеж), катагенна фаза (преходна фаза между растеж и покой) и телогенна фаза (фаза на покой). По време на фазите  катаген и телоген се спира подхранването на косъма, падането му и създаването на нов косъм. Когато косъмът е в някоя от тези фази от растежния цикъл, лазерната енергия няма ефект върху него. Новите косми вече растат и лазерната енергия не може да проникне във фоликула, за да го унищожи.

За да бъдат нашите лазери най-ефективни върху индивидуалния косъм, той трябва да бъде активно свързан с космения фоликул. Това се случва само във фаза анаген (активна фаза на растеж). Косъмът се храни чрез космения фоликул и продължава да расте, здраво свързан с тялото. Когато прилагаме лазерни импулси върху такъв косъм, меланинът в косъмния фоликул поглъща светлината и я превръща в топлина. Топлината се движи по оста на косъма във фоликула, като го уврежда или напълно унищожава, попречвайки нов косъм да израсне на същото място.

Вече разбирате какво предизвикателство е лазерната епилация? 5 000 000 косъма и във всеки един момент само част от тях са във фаза анаген. Това поражда необходимостта от няколко процедури лазерна епилация, за да се установи ниво на постоянна редукция на окосмяването. Целта е да хванем максимален брой косми във фазата на растеж! Повечето ни клиенти успяват да постигнат около 80-86% трайно намаляване на окосмяването в третираните зони, благодарение на експертния ни медицински персонал и модерния лазер, с който успешно извършваме процедурите!

Безплатна Консултация

Ние от Малинови даваме безплатна индивидуална консултация на всеки, който се интересува от нашите услуги и желае да получи най-доброто качество, съобразено със световните стандарти.

Нашият Блог

Нови Статии

Каква е разликата между старата Криолиполиза Cooltech и най-новата Криолиполиза Define

Каква е разликата между старата Криолиполиза Cooltech и най-новата Криолиполиза Define

Решение за хора, които не правят компромиси Много често, поради една или друга причина, в тялото настъпват промени. Дали заради рязко отслабване кожата се е отпуснала, или пък заради повече килограми са натрупани мазнини. А може би сте спрели да спортувате и мускулите...

Най-Новата и Модерна Криолиполиза – Define

Най-Новата и Модерна Криолиполиза – Define

Експертният център в Пловдив Ние, Малинови винаги се стараем да предоставим най-доброто на нашите клиенти и затова непрестанно инвестираме в нови, качествени технологии и обучения на нашия екип, за да можем с гордост да заявим, че притежаваме най-модерните,...

Изграждане на красиво тяло без усилия и загуба на време

Изграждане на красиво тяло без усилия и загуба на време

Какво е EMSHAPE PRO EMSHAPE PRO e eдинствената  процедура за изграждане и стягане на мускули в областта на корема, бедрата, постигане на „бразилско дупе“ и  изгаряне на мазнини. Ние разполагаме с решението за постигане на мечтаната фигура. Новият апарат за неинвазивно...