10 реални съвета за по-добър живот и здраве

"

Смятам за най-правилно, преди да ви информирам за различни разкрасителни и подмладяващи процедури, първата информация, която да споделя в „Бюлетинът на Малинови Център“ да бъде основополагаща за целия организъм и вашето здраве. Затова реших да ви дам няколко лесно приложими съвета относно храненето, които ще окажат благоприятно въздействие върху тялото ви.

В един идеален свят храната ни би трябвало да съдържа качествени хранителни вещества, да е погълнала много енергия от слънчевите лъчи и чиста вода, да бъде органична, а ние консумирайки  я да зареждаме тялото си със сила и жизненост и тя да достига до всяка клетка в организма ни. За съжаление това не е така и всички знаем защо? Аз няма да се фокусирам върху тези негативи, а върху добрите примери и практики, за да ви бъда максимално полезна.

здравословен начин на живот

Моят първи съвет към вас е да се научите да „слушате тялото си“ и да разчитате сигналите, които то ви изпраща. Това ще ви бъде много полезно и не мислете, че е сложно и трудно. Сами ще се уверите, колко съвършено е то. Ето един лесен начин. Записвайте си в тефтер всеки път, когато усетите неразположение от храна, напитка, миризма, козметика и други. След време я консумирайте, използвайте пак и ако отново усети дискомфорт я изключете от менюто и ежедневието си.

Вторият ми съвет към вас е да не преяждате. Хранете се до ситост, но не прекалявайте с порцията и не преяждайте. Това ще ви направи лениви и ще ви е трудно да продължите със своите задължения през деня, а вечер ще ви бъде тежко и няма да имате качествен сън.

Третият съвет е да се опитвате да се храните по- просто, като не смесвате много хранителни продукти  в едно хранене. Приемът на различни храни(зеленчуци, плодове, месо, въглехидрати, десерти и др.)консумирани заедно много затруднява работата на храносмилателната ви система и я натоварва ненужно. 

Четвъртият ми съвет е да се храните с колкото можете повече жива, не преминала термична обработка храна.  Винаги на масата ви да има голяма купа със салата.

 

апарат за стопяване на мазнини и отслабване

Моят пети съвет към вас е в менюто ви да присъстват колкото се може повече сезонни плодове и зеленчуци. Така ще извлечете най-доброто от тях, точно когато са с най-добри качества.

Моят съвет номер шест е свързан с приема на течности по време на хранене. Не пийте вода, газирани напитки и натурални сокове когато се храните, защото така разреждате стомашния сок, който ще трябва да разгради приетата от вас храна, която в последствие ще се усвои от червата и ще ви набави нужните микро и макронутриенти. Напомням ви, че стомашния сок има и защитен характер срещу различни микроби и бактерии. Ако пък не можете съвсем да изключите водата по време на хранене, нека  тя бъде не повече от 150 мл. 

Седмият съвет към вас е да подбирате заведенията и ресторантите, в които се храните и да не правите компромис с качеството на храната, която ви предлагат.

Номер осем-никога не консумирайте храна, когато сте ядосани и гневни. По-добре е в такива моменти да пиете вода или да си направите чай от мента например, но не и да се храните. Когато сте в такова състояние,организмът ви не преработва и усвоява добре веществата и те загниват. 

Деветият съвет е свързан с часа на вечерята ви. Опитайте се да не консумирате храна след  20.00-20.30 часа. Нека има достатъчно голяма пауза от вечерята до закуската ви, за да може храносмилателната ви система, а и целия ви организъм да преработи и усвои храната, но и да има време за почивка.  

Съвет номер десет е да приемате достатъчно вода през деня. Минимум  1500 мл. Ако вие трудно, знайте, че най-голямо количество вода се с шише. Може да сложите в него резенчета лимон или портокал, стрък розмарин или листа мента. Има много варианти, с които да увеличите приема на вода, за да бъдете добре хидратирани.

Ако започнете да прилагате тези съвети в ежедневието си, ви гарантирам, че ще се почуствате много по – жизнени и енергични. Изградете си тези полезни за тялото навици и то ще ви бъде благодарно.
Не се отказвайте, ако се появи препятствие, дайте си нужното време и не забравяйте, че навик се изгражда за 21 дни.

 

Индивидуална Консултация

Ние от Малинови даваме индивидуална консултация на всеки, който се интересува от нашите услуги и желае да получи най-доброто качество, съобразено със световните стандарти.

Нашият Блог

Нови Статии

Важно ли е да полагаш грижи за лимфната си система?

Важно ли е да полагаш грижи за лимфната си система?

Лимфната система представлява една допълнителна система в нашия организъм, наподобяваща на кръвоносната система. Тя извежда токсините и излишните течности от организма. За разлика от кръвоносната система и сърцето, лимфната система няма помпа, която да подпомага...

Защо Collagen 90+ е любимата процедура на терапевта ни Анелия?

Защо Collagen 90+ е любимата процедура на терапевта ни Анелия?

Здравей! Казвам се Анелия Стойкова и съм естетичен специалист в Малинови Център. Днес ще ти разкажа за моята любима процедура, която извършвам с удоволствие в нашия център - Collagen 90+. Ще ти споделя повече относно самата процедура и моето искрено мнение за нея....

Защо Diamond Glow е любимата процедура на терапевта ни Виги?

Защо Diamond Glow е любимата процедура на терапевта ни Виги?

Здравейте , казвам се Виргиния и съм естетичен специалист в Малинови Център . Любимата ми процедура в нашия център е Diamond Glow . И като специалист, и като жена , която си прави тази процедура искам да ви споделя, че тя кара всяка кожа да заблести , да сияе и да...