Какво трябва и какво не трябва да правиш преди процедура лазерна епилация? Как да се подготвиш за лазерна епилация вкъщи?

"
Здравей, аз съм Анелия и съм естетичен терапевт в Малинови Център. Днес ще ти дам съвети какво да правиш и какво да не правиш преди и след лазерна епилация. Нека започнем с това какво НЕ ТРЯБВА да правиш преди и след лазерна епилация.

1. Ако е правена кола маска, използван е епилатор или пинсета е необходимо да се изчака 2-3 седмици преди да се направи процедура лазерна епилация, а през това време космите единствено се бръснат.

2. 10 дни преди и след процедурата не трябва да се излагаш на плаж, не трябва да ходиш на солариум и да нанасяш бронзанти.

3. 3 дни след процедурата трябва да избягваш сауна, парна баня, басейни.

4. 3-4 дни преди и след процедура не трябва да използваш никакви ексфолиращи продукти (скраб).

5. Преди процедурата не трябва да мажеш кожата с никакви продукти, избягвай употребата на рол-он или дезодорант преди и 4-6 часа след самата процедура.

6. В деня преди и след процедурата не е желателно да тренираш.

7. Задължително се нанася слънцезащите 10 дни след процедурата, а за зона лице тя е задължителна целогодишно.

8. 10 дни не трябва да са използвани избелващи или излющващи кожата козметични продукти. 14-20 дни след поставяне на филър, дадената зона може да бъде обработена, а ако е поставен ботокс зоната се обработва след 20-30 дни.

9. В деня когато е обработена зоната трябва да се избягва горещият душ.

Какво да правим преди и след лазерна епилация?

Когато започнеш лазерна епилация, трябва да използваш единствено самобръсначка за премахването на косъмчетата ти.

Как да се подготвим за лазерна епилация вкъщи?

Много лесно! Единственото условие е 10-12 часа преди процедурата космите да бъдат гладко избръснати.

Индивидуална Консултация

Ние от Малинови даваме индивидуална консултация на всеки, който се интересува от нашите услуги и желае да получи най-доброто качество, съобразено със световните стандарти.

Нашият Блог

Нови Статии

Моето пътуване към самоувереността: Как криолиполизата промени живота ми

Моето пътуване към самоувереността: Как криолиполизата промени живота ми

  Когато за първи път започнах да се занимавам сериозно с фитнес, бях изпълнена с ентусиазъм. Бях решена да променя начина, по който изглежда тялото ми и да постигна целите си. Въпреки редовните тренировки и диетите забелязах, че упоритата мазнина около корема ми дори...

Преобрази околоочната си зона с RRS Eyes – революционната мезотерапия за очи

Преобрази околоочната си зона с RRS Eyes – революционната мезотерапия за очи

  Успяваш ли да се наспиш качествено? Полагаш ли грижи за зоната около очите си? С появата на фините линии, тъмните кръгове и подпухналост около очите, много хора търсят решение, което може ефективно да се справи с тези проблеми. Тук идва на помощ RRS Eyes –...