Всичко важно за процедурата плазмотерапия

"

В непрекъснато търсене на иновативни и ефективни процедури, естетичната медицина направи значителен скок напред с въвеждането на плазмотерапия. Тази процедура използва богатата на тромбоцити плазма (PRP) на човек за стимулиране на естественото подмладяване и възстановяване на кожата. Ще разгледаме по-отблизо плазмотерапията, нейните приложения, предимства и процеса стъпка по стъпка.

Какво е плазмотерапия?

Плазмотерапията е инжекционна процедура, при която се инжектира собствената богата на тромбоцити плазма (PRP) в кожата. Тромбоцитите играят решаваща роля, защото разпръскват в кожата растежни фактори, които стимулират клетъчната регенерация и производството на колаген и еластин.

Има толкова много естетични процедури. Как да разбера дали плазмотерапията е подходяща за мен?

Плазмотерапията е подходяща за всяка жена, която иска да изглежда по-млада и да намали фините си линии и бръчки, без да използва хирургическа намеса. Може да се използва и като превенция на стареенето и забавя процесите виновни за него. Затова е подходяща процедура дори за жени над 25 годишна възраст. Процедурата ще подобри състоянието на кожата ти, ще изравни тена, ще възстанови тонуса и еластичността на кожата, дори ще хидратира и по-добри притока на кръв в инжектираната зона.

За да добиеш по-ясна представа за процедурата, нека ти разкажем малко повече за ползите от нея:

1. Естествено подмладяване: Чрез активирането на естествените процеси на възстановяване на тялото, плазмотерапията ефективно намалява появата на фини линии, бръчки , дори и пигментни петна. Кожата изглежда по-гладка, тонизирана и сияйна.

2. Белези: Този метод може да се използва за лечение на различни видове белези, включително акне, хирургични и травматични, като спомага за подобряване на тяхната текстура и външен вид.

3. Контуриране на лицето: Чрез стимулиране на производството на колаген и еластин, плазмотерапията може да уплътни кожата ти.

4. Най-хубавото е, че няма никакъв рикс от алергични реакции, тъй като се използва собствената ти кръв.

Инжекционните процедури изглеждат страшни и болезнени. Наистина ли е така?

Процедурата плазмотерапия е напълно комфортна – поставяме обебзоляващ крем, за да сме сигурни, че се чувстваш добре. За нас твоят комфорт е най-важен. Ще ти обясним процеса на процедурата стъпка по стъпка, за да се увериш сама, че тя далеч не е страшна.

1. Консултация: Първата стъпка преди започването на процедурата плазмотерапията е консултацията със специалист. По време на консултацията можеш да зададеш всичките си въпроси.

2. Подготовка: Следващата стъпка е взимането на кръв. Уверявам те, че няма да усетиш нищо. След това кръвта се поставя в центрофуга, която отделя плазмата, богата на тромбоцити, от другите компоненти на кръвта. Нанасяме специален обезболяващ крем.

3. Въвеждане: Богата на PRP плазма се приготвя и след това се инжектира в кожата с помощта на много тънка игла. Процесът на инжектиране може да отнеме различно време в зависимост от зоните.

4. Възстановяване Времето за възстановяване е кратко. На следващия ден не личи, че е правена процедурата. 5. Домашна грижа: Нашият екип от специалисти ще ти даде насока за грижите след процедурата.

6. Повторение: За оптимални резултати може да са необходими няколко процедури плазмотерапия, разпределени на точно определен интервал от време. Плазмотерапията предлага обещаващ и иновативен подход към естетиката използвайки силата на възстановителните свойства на тялото за постигане на по-младежки, по-здравословен вид на кожата.

Плазмотерапията предлага обещаващ и иновативен подход към естетиката използвайки силата на възстановителните свойства на тялото за постигане на по-младежки, по-здравословен вид на кожата.Процедурата бързо печели популярност сред тези, които търсят естествени начини за справяне и превенция на признаците на стареене. Както при всяка процедура, важно е да се консултираш с медицински специалист, за да определиш дали плазмотерапията е подходяща за теб и да постигнеш най-добрите възможни резултати.

Заповядай на консултация при нас – в Малинови Център.

Индивидуална Консултация

Ние от Малинови даваме индивидуална консултация на всеки, който се интересува от нашите услуги и желае да получи най-доброто качество, съобразено със световните стандарти.

Нашият Блог

Нови Статии

Струва ли си да си направиш лазерна епилация?

Струва ли си да си направиш лазерна епилация?

Лазерната епилация е най-доброто, трайно и единствено решение за премахване и справяне с нежеланото окосмяване, врасналите болезнени косъмчета, дразнещият и болезнен фоликулит и да не забравяме пигментациите, които можеш да получиш. Сигурна съм, че си се с сблъсквала...

Skin Booster – Пътят към идеалната кожа

Skin Booster – Пътят към идеалната кожа

Съвременният свят на естетиката предлага множество продукти за грижа за кожата, но сега ще ви запознаем отблизо със Skin Booster. Той действа като вълшебен еликсир за твоята кожа, предоставяйки й мощна хидратация, която ще те остави възхитена.  Тайната се крие в...

“Криолиполизата сбъдна мечтите ми” – Вдъхновяващата история на наша клиентка и нейната трансформация чрез криолиполизата

“Криолиполизата сбъдна мечтите ми” – Вдъхновяващата история на наша клиентка и нейната трансформация чрез криолиполизата

В царството на красотата и естетиката външният вид често говори много повече от думите. В нашето бързо развиващо се общество натискът да изглеждаме перфектно никога не стихва, което кара все повече жени да търсят иновативни решения за справяне с упоритите мастни...