Запиши своя час за анализ на кожата – Skin Check и разбери от какво се нуждае тя.

Лазерна епилация през лятото – полезна информация

Лазерната епилация е най-ефективният метод за окончателно премахване на нежеланото окосмяване. Въпреки че традиционно се препоръчва процедурата да се прави през есента или зимата, все повече хора избират да се подложат на лазерна епилация и през лятото. Ето някои важни съвети и насоки, които трябва да имаш предвид, ако решиш да се подложиш на лазерна епилация през топлите месеци.

1. Избягвай излагането на пряка слънчева светлина преди процедурата:

Преди и след лазерна епилация кожата трябва да бъде предпазена от слънцето. Изгарянията и тенът могат да повишат риска от странични ефекти, като хиперпигментация или изгаряния. Задължително е да използваш слънцезащитен крем с висок фактор (SPF 30 или по-висок). Можеш да предпазиш кожата си и с подходящо облекло – заложи на естествена материя. Ленът е добър избор за лятото.

2. Подготви кожата си:

За да постигнеш най-добри резултати и да минимизираш риска от странични ефекти, е важно да подготвиш кожата си за процедурата. Избягвай слънцето и солариумите поне две седмици преди и след лазерната епилация. Също така, не използвай автобронзанти и избягвай други методи за премахване на окосмяването, които премахват косъма от фоликула (като епилация с пинсета или кола маска).

3. Избери подходящия лазер:

Съществуват различни видове лазери, които могат да се използват за епилация. Най-важно е лазерът, който избереш да има нужните серифитикати, които гарантират безопасност и ефективност.

4. Следвай препоръките за грижа след процедурата:

След процедурата кожата може да бъде леко зачервена и чувствителна. Избягвай горещи вани, сауни и интензивни физически упражнения през първите 24-48 часа. Можеш да нанасяш охлаждащи гелове, пантенол или алое вера, за да успокоиш кожата. Също така, продължи да използваш слънцезащитни продукти всеки ден, за да предпазиш кожата си от UV лъчите.

5. Съобрази се с планираните ваканции:

Ако планираш ваканция на място с интензивно слънчево греене е препоръчително да съгласуваш времето на лазерната епилация с твоя естетичен терапевт. Може да се наложи да изчакаш няколко дни или седмици след процедурата, преди да се излагаш на силно слънце.

6. Консултирайте се със специалист:

Най-важното е да се консултираш с квалифициран специалист, който да ти даде индивидуални съвети и насоки. Всеки човек е различен и има специфични нужди и особености, които трябва да бъдат взети под внимание при планирането на лазерната епилация. Лазерната епилация през лятото може да бъде безопасна и ефективна, ако се спазват необходимите предпазни мерки и грижи за кожата. Следването на горепосочените съвети ще ти помогне да постигнеш желаните резултати без неприятни странични ефекти. Винаги се консултирай със специалист и следвай дадените препоръки за оптимална грижа и безопасност.

Заповядай на консултация при нас – в Малинови Център. Нашият лазер притежева FDA сертификат и можем да ти обещаем, че ще премахнем окончателно нежеланото окосмяване по лицето и тялото ти, при това съвсем безболезнено и безопасно!

Запази си час за консултация

0877 535 355
Scroll to Top