Запиши своя час за анализ на кожата – Skin Check и разбери от какво се нуждае тя.

Всичко важно за процедурата плазмотерапия

В непрекъснато търсене на иновативни и ефективни процедури, естетичната медицина направи значителен скок напред с въвеждането на плазмотерапия. Тази процедура използва богатата на тромбоцити плазма (PRP) на човек за стимулиране на естественото подмладяване и възстановяване на кожата. Ще разгледаме по-отблизо плазмотерапията, нейните приложения, предимства и процеса стъпка по стъпка.

Какво е плазмотерапия?

Плазмотерапията е инжекционна процедура, при която се инжектира собствената богата на тромбоцити плазма (PRP) в кожата. Тромбоцитите играят решаваща роля, защото разпръскват в кожата растежни фактори, които стимулират клетъчната регенерация и производството на колаген и еластин.

Има толкова много естетични процедури. Как да разбера дали плазмотерапията е подходяща за мен?

Плазмотерапията е подходяща за всяка жена, която иска да изглежда по-млада и да намали фините си линии и бръчки, без да използва хирургическа намеса. Може да се използва и като превенция на стареенето и забавя процесите виновни за него. Затова е подходяща процедура дори за жени над 25 годишна възраст. Процедурата ще подобри състоянието на кожата ти, ще изравни тена, ще възстанови тонуса и еластичността на кожата, дори ще хидратира и по-добри притока на кръв в инжектираната зона.

За да добиеш по-ясна представа за процедурата, нека ти разкажем малко повече за ползите от нея:

1. Естествено подмладяване: Чрез активирането на естествените процеси на възстановяване на тялото, плазмотерапията ефективно намалява появата на фини линии, бръчки , дори и пигментни петна. Кожата изглежда по-гладка, тонизирана и сияйна.

2. Белези: Този метод може да се използва за лечение на различни видове белези, включително акне, хирургични и травматични, като спомага за подобряване на тяхната текстура и външен вид.

3. Контуриране на лицето: Чрез стимулиране на производството на колаген и еластин, плазмотерапията може да уплътни кожата ти.

4. Най-хубавото е, че няма никакъв рикс от алергични реакции, тъй като се използва собствената ти кръв.

Инжекционните процедури изглеждат страшни и болезнени. Наистина ли е така?

Процедурата плазмотерапия е напълно комфортна – поставяме обебзоляващ крем, за да сме сигурни, че се чувстваш добре. За нас твоят комфорт е най-важен. Ще ти обясним процеса на процедурата стъпка по стъпка, за да се увериш сама, че тя далеч не е страшна.

1. Консултация: Първата стъпка преди започването на процедурата плазмотерапията е консултацията със специалист. По време на консултацията можеш да зададеш всичките си въпроси.

2. Подготовка: Следващата стъпка е взимането на кръв. Уверявам те, че няма да усетиш нищо. След това кръвта се поставя в центрофуга, която отделя плазмата, богата на тромбоцити, от другите компоненти на кръвта. Нанасяме специален обезболяващ крем.

3. Въвеждане: Богата на PRP плазма се приготвя и след това се инжектира в кожата с помощта на много тънка игла. Процесът на инжектиране може да отнеме различно време в зависимост от зоните.

4. Възстановяване Времето за възстановяване е кратко. На следващия ден не личи, че е правена процедурата. 5. Домашна грижа: Нашият екип от специалисти ще ти даде насока за грижите след процедурата.

6. Повторение: За оптимални резултати може да са необходими няколко процедури плазмотерапия, разпределени на точно определен интервал от време. Плазмотерапията предлага обещаващ и иновативен подход към естетиката използвайки силата на възстановителните свойства на тялото за постигане на по-младежки, по-здравословен вид на кожата.

Плазмотерапията предлага обещаващ и иновативен подход към естетиката използвайки силата на възстановителните свойства на тялото за постигане на по-младежки, по-здравословен вид на кожата.Процедурата бързо печели популярност сред тези, които търсят естествени начини за справяне и превенция на признаците на стареене. Както при всяка процедура, важно е да се консултираш с медицински специалист, за да определиш дали плазмотерапията е подходяща за теб и да постигнеш най-добрите възможни резултати.

Заповядай на консултация при нас – в Малинови Център.

Запази си час за консултация

0877 535 355
Scroll to Top