Запиши своя час за анализ на кожата – Skin Check и разбери от какво се нуждае тя.

Стриите и как да ги заличим

Стрийте – нежелан проблем, за който има решение

Почти всяка жена в даден период от живота си се сдобива с така нежеланите стрии. Сигурни сме, че много от вас са опитвали в домашни условия да се справят с тях използвайки различни мехлеми, кремове, гелове и други, но в повечето случаи резултатът не е бил такъв, какъвто е описан на опаковката и вие сте оставали разочаровани.

Дали вашата кожа е предразположена към появата на стрии зависи много от нейната еластичност. Има жени, които колкото  да напълняват и отслабват, имат много еластична кожата, по която не остават никакви поражения и стрии. Те са щастливки, но нашата практика ни показва, че са много малък процент. Истината е, че повечето от вас мили дами заради по-бързия растеж през пубертета, от рязко напълняване и отслабване или след бременност, сте се сдобили със стрии в различни зони на тялото си и с различни размери. Може би за едни от вас стриите не са проблем и не ви дразнят, но за друга част от жените представляват комплекс и честа пречка при избора им на дрехи или бански. Ние в Малинови Център  сме помогнали на много жени с този проблем. Ние можем  да помогнем и на вас да се чувства уверена, красива и щастлива в кожата си.

Стриите се образуват в резултат на прекомерното разтягане на кожата, при което се разкъсват колагеновите и еластиновите нишки. Това, което се получава впоследствие са розово-лилави линии с неправилна форма, различна дължина и ширина, които с времето стават белезникави, набръчкват се и хлътват. Появяват се най-често по корема, паласките, бедрата, ханша, ръцете, задколенните ямки, прасците и гърдите.

За да заличим стриите е нужно да „нанесем травма“. За тази цел ние в Млинови Център използваме фракционираната радиочестота на апарата Venus Viva и по този начин предизвикаме ремоделиране на колагена, което ще доведе до образуването на нова, здрава кожа. Фракционираната радиочестота представлява вид електрически импулси, които проникват в кожата и предизвикват микро изгаряния на повърхностния слой вследствие, на което се стимулира производството на колаген и еластин, благодарение на тях стриите се заличават, а това е нашата цел. Процедурата се извършва веднъж месечно. Нужни са от 4 до 6 процедури за най-добри резултати. Може да се прилага целогодишно, стига да не излагате обработваната зона или зони на слънце. Процедурата не е болезнена. Усеща се като мравучкане и затопляне. За по-бързо епителизиране на кожата, ще ви препоръчаме и подходяща козметика за домашна грижа.

След като кожата се възстанови от процедурата може да се грижите за нея до следващата процедура, като използвате различни базови и етерични масла. Най-подходящи са маслата, които подобряват еластичността на кожата, хидратират я и забавят процесите на стареене. Такива са: какао, кокос, бадем, маслина, карите, арган, лавандула, нероли, пачули, мандарина, роза, здравец, жасмин, розмарин и други. Всички те имат регенеративен ефект. Може да си закупите продукт, който съдържа поне няколко от изброените масла или да си направите сами. Помнете, че повечето етерични масла са много силни и не бива да ги нанасяте директно върху кожата. Смесвайте ги с базово масло от кокос, какао, бадеми, кайсиеви ядки, жожоба, авокадо, карите, иглика и др.

Каквато и да е вашата причина за появата на стрии, ако те ви карат да се чувствате дискомфортно и да криете части от тялото си, е време да направите нещо само за себе си, а ние в Малинови Център ще направим всичко възможно, за да ви помогнем и да ги заличим. Ще ви консултираме безплатно и ще ви изработим индивидуален план за справяне със стриите. И не забравяйте, че грижата за кожата започва отвътре. Бъдете внимателни и подбирайте храната си така ,че чрез нея да храните и кожата си с полезни вещества. Пийте достатъчно количество вода и не подценявайте регенериращото свойство на качествения сън. Грижете се добре за себе си, за да бъдете здрави и енергични.

Запази си час за консултация

0877 535 355
Scroll to Top