Запиши своя час за анализ на кожата – Skin Check и разбери от какво се нуждае тя.

Как да стегнем мускулите на корема и дупето

Този път няма да говорим за спорт и упражнения, а как ще оформим мускулатурата на корема и дупето ви, докато си почивате в приятна и уютна обстановка. Ако коремната ви мускулатура е с намален тонус, то най-вероятно имате щръкнало напред коремче, което се подува след като хапнете. А ако намирате дупето си безформено и отпуснато, отново основната причина е в слабата и неразвита мускулатура на глутеуса.

Знаем колко е трудно да намирате време само за себе си особено ако имате семейство и дечица. Желанието за спорт е голямо, но времето и силите ви не стигат. Не се обвинявайте. Вие не сте изключение. Ние в Малинови Център имаме решение и на този проблем. Това, което се изисква от вас са 30 минути, два дни седмично. Другото оставете на нас.

Нека ви разкажем как ще ви помогнем, за да имате стегнат корем и оформено дупе. В Малинови Център разполагаме с апарата за дълбоко мускулно ремоделиране EMSHAPE PRO. Той използва електромагнитна технология с висока интензивност, която работи с електромагнитни импулси. Те имитират сигналите на централната нервна система и карат мускулите да се свиват и отпускат в поредица от интензивни контракции. Чрез тези контракции апаратът стимулира мускулите, което води до едновременно изграждане и стягане на мускулните влакна и намаляване на мазнините. Благодарение на интензивните контракции се подобрява кръвообращението и се стимулира метаболизма.

С помощта на тази неинвазивна технология, стимулирането на мускулите води до резултати без болка, без хирургична намеса или часове наред прекарани във фитнеса. Силно интензивната мускулна тренировка по време на една сесия е средно с над 20 000 контракции на мускулите и надминава и най-интензивните тренировки, които могат да бъдат постигнати във фитнеса.  Клиничните резултати показват увеличаване на мускулната маса с над 16 % и 19 % редуциране на мазнините. Терапията с EMSHAPE PRO води до по-висока плътност и мускулен обем, намаляване на мазнината и подобрена микроциркулацията на тъканите.

Необходими са 8 процедури, по две на седмица, всяка с продължителност от 30 минути. По време на процедурата ще усещате как се стягат мускулите ви. Процедурата е безболезнена, без възстановителен период и може да бъде прилагана целогодишно. Тя е много подходяща за хора, които имат проблеми със ставите, защото не ги натоварва, както тренировките с тежести.

Тук ще отворим скоба и ще обърнем внимание на един проблем , който се среща много често при жените след бременност – диастаза на коремните мускули. Диастазата е неестественото раздалечаване на правите коремни мускули, което често се появява в резултат от бременността и цели да осигури място за растящото бебе. Няколко седмици след раждането мускулите следва да се приберат обратно, но приблизително при 2 от 3 жени това не се случва, защото съединителната тъкан между правите коремни мускули изтънява и отслабва при разтягането и губи своята еластичност. Диастазата представлява не само естетичен, но и здравословен проблем, който се изразява като болки в кръста и гърба, слабост в цялата коремна област, лоша стойка, запек, подуване, излишно коремче, пролапс на матката. Най-честият симптом за диастазата е появата на „дупка“ в корема, там където минава линеа алба. Състоянието е особено видимо при напрягане или стягане на коремните мускули – например когато се изправяте от легнало в седнало положение.

Може да разберете дали имате диастаза като легнете по гръб със свити колене и поставите едната си ръка под главата, а другата на корема в областта на пъпа. Отлепете главата и раменете от пода все едно искате да направите коремна преса и с ръката, която е на корема, усети къде точно се намират коремните мускули и измерите с пръсти разстоянието между тях. Ако имате диастаза ще усетите как пръстите ви потъват. Дупката, която усещате може да е малка или голяма. Това показва, че имате диастаза. Раздалечаване на коремните мускули може да имате под пъпа, на линията на пъпа, както и над него. Диастазата не е на точно определено място.
Според множество проучвания терапията с  EMSHAPE PRO  е доказано ефективна при диастаза на коремните мускули. Високо интензивната фокусирана електромагнитна терапия подобрява средно с 10 -15% състоянието на коремната стена при диастаза.

Преди да започтете терапията с EMSHAPE PRO ние в Малинови Център ще ви консултираме и ще определим вашия план от процедури. Също така при наличие на диастаза ще ви дадем и много полезни съвети.
Ако не можете сами да определите дали имате диастаза или пък се колебаете, може да ни се обадите и да си запишете час за безплатна консултация. Ние ще ви прегледаме и ще потвърдим или разсеем съмненията ви за диастаза и ще ви препоръчаме терапията, която е най-подходяща за вас, за да ви помогнем да се справите с проблема.

Ние в Малинови център разполагаме с апаратура да се справим с всеки един проблем свързан с начина, по който изглежда тялото ви. Големият ни опит и натрупаните знания през годините ни дават възможност да ви бъдем максимално полезни.

Запази си час за консултация

0877 535 355
Scroll to Top