Запиши своя час за анализ на кожата – Skin Check и разбери от какво се нуждае тя.

Лазерна епилация: 3 основни грешки, които правиш

Лазерната епилация е най-ефективният метод за премахване на нежеланото окосмяване. Тя е единственият начин да изпитваш свободата на гладката кожа винаги, без да се налага да отделяш безкрайни часове в премахване на досадните косъмчета отново и отново.

За да бъде тя наистина ефективна, трябва да избягваш някои ключови грешки. Кои са те?

Основна грешка 1: Не избираш правилния лазерен център

Когато търсиш подходящото място за лазерна епилация, се сблъскваш с небивало изобилие от центрове и студия, където можеш да направиш своите процедури. И в това няма нищо лошо – стига опциите, които сравняваш, да са наистина качествени.

Все повече малки козметични салони предлагат лазерна епилация на своите клиенти – при това на неустоимо ниски цени. Въпреки изкушенията, те съветваме винаги да подхождаш внимателно и разумно към тях. Много често те притежават или некачествени технологии, които те излагат на риск и не предоставят добри резултати, или недостатъчно квалифициран екип, който не разполага с нужния опит, познания и квалификации за ефективно извършване на лазерна епилация.

За да направиш по-добър и по-информиран избор, те съветваме да проследяваш следните неща:

  • Квалификация и сертификати. Всеки добър център за лазерна епилация държи да информира клиентите си за екипа, опита и тренинга в лазерните процедури, които той притежава. Ако на подобен въпрос, служителите в центъра отговарят с неохота, значи е много вероятно да не получиш онова ниво на услугата, което очакваш.
  • Използвана технология за лазерна епилация. Всеки център, който разполага с топ апаратура за провеждане на лазерна епилация (като Venus Velocity, например), го показва с гордост. Ако студиото, което посетиш, заобиколи въпросите ти относно уреда, с който се извършват процедурите, отново трябва да допуснеш, че може би е необходимо да получиш качествена и ефективна естетична услуга на друго място.
  • Възможност за консултация. Всеки добър лазерен център ти предоставя възможността да запазиш своя час за безплатна консултация. Ако доставчикът на подобна услуга бърза да ти препоръча план за терапии още преди да се е запознал с теб, имай предвид, че най-вероятно неговата услуга не е безопасна, а резултатите в края на лазерния цикъл може и да не са тези, които искаш.
  • Мнения на клиенти. Понякога е добре да се доверяваш на това, което хората говорят – особено що се отнася до бизнес, от чиито продукт или услуга искаш да се възползваш. Ако мненията на досегашните му клиенти не ти вдъхват увереност, че това е правилното място за теб, потърси друг по-добър център за лазерна епилация.

Избирайки наистина добро място за провеждане на твоите лазерни процедури, ти си гарантираш:

  • Опитен екип, който определя правилно твоите нужди и провежда персонализирана терапия съобразно чувствителността и фототипа на твоята кожа.
  • Провеждане на лазерните процедури с изключително ефективна апаратура, която прави процедурите ти комфортни и не те излага на рискове

Основна грешка 2: Не правиш нужния брой лазерни процедури (или пропускаш записан час)

Изключително погрешно е схващането, че лазерната епилация носи трайни резултати само след 1 процедура.

Добре знаеш, че лазерната епилация използва енергия, която достига до космения фоликул и го унищожава завинаги. Но за да бъде ефективна тя, косъмът трябва да се намира в своята фаза на растеж, когато коренът му е напълно закрепен за фоликула. В противен случай до него няма да достигне достатъчно голяма енергия, която да го неутрализира.

Всъщност, косъмчетата по твоето тяло не растат едновременно и с еднаква скорост, а една 20% от тях са в своята активна фаза на растеж. Ето защо по време на първата лазерна процедура ще премахнем до 1/5 от нежеланото окосмяване, но за да получиш завинаги гладка кожа, ти ще се нуждаеш от няколко лазерни процедури (до 8 на тялото и до 12 на лицето).

За по-добра ефективност и по-малко разходи, е добре стриктно да спазваш записаните от своя терапевт часове, които той е разпределил внимателно на всеки 45-60 дни.

Виж още: Всичко за лазерната епилация, което трябва да знаеш

Основна грешка 3: Не полагаш подходяща грижа за кожата си между процедурите

Ходиш на солариум или на плаж по време на цикъла от процедури

Ако имаш час за солариум преди или след някоя от лазерните процедури – отмени го! Бляскавата кожа с брозов тен може и да изглежда невероятно, но тя ще ти попречи да изпиташ свободата от гладката кожа. По-тъмният пигмент на кожата ти (както и нанесените кремове и спрейове за тен) ще повлияят върху правилната абсорбация на лазерния лъч от косъмчетата.

По този начин ще доставяме прекалено малко енергия до космените фоликули и няма да можем да ги неутрализираме, а оттам – и да премахнем напълно твоето окосмяване. Съвсем вероятно е да се наложи извършването на няколко допълнителни процедури, за да компенсираме по-ниската ефективност на предишните терапии.

Продължаваш с кола маската, епилатора или изрусяването

Дори и да ти е неприятно, се налага да използваш само и единствено бръснач за обезкосмяване между отделните лазерни процедури. Кола маската и епилацията ще нарушат горния слой на кожата ти, което изостря чувствителността ѝ и ще ти причини дискомфорт по време на лазерната сесия.

Изрусяването също не е желателно, защото колкото по-светло е твоето окосмяване, толкова по-малко енергия ще можем да насочим към косъмчетата и техните фоликули.

Колко от тези грешки допускаше досега? Е, вече нямаш причина да ги повтаряш. В Malinovi Laser Center сме убедени, че имаш право да знаеш всичко за лазерната епилация такова каквото е. Ето защо, преди да ти препоръчаме каквото и да било, ще ти направим напълно безплатна консултация, на която ще се запознаем отблизо с твоето състояние – без условия, без ограничения и без конкретни очаквания към теб.

Ако искаш да запазиш своя час, е достатъчно просто да ни напишеш съобщение през тази контактна форма.

Запази си час за консултация

0877 535 355
Scroll to Top