Запиши своя час за анализ на кожата – Skin Check и разбери от какво се нуждае тя.

Зоните, които пренебрегваме в грижата за кожата

В свят, в който външният вид е важен и имаме достъп до най-различни видове козметика и естетични процедури, грижата за кожата на тялото и лицето е нещо, на което не само дамите, но и господата обръщат голямо внимание. Стареенето е естествен процес, който няма как да предотвратим, въпреки технологичния напредък, но своевременната намеса чрез правилни терапии и средства може да отложи максимално във времето видимите знаци. В една от последните ни статии наблегнахме на факторите, които са отговорни за стареенето на кожата ни, но с този текст ще обърнем внимание на няколко зони, които най-често несъзнателно пропускаме. Те биват пренебрегвани дали заради липса на време, изградени навици, или дори тотално забравяне. Но между генетиката, хормоните и годините на увреждане от слънцето, тези области започват да променят цвета и структурата и ни „изненадват” неприятно, поглеждайки се в огледалото.

Добрата новина е, че има начин да ги поддържате в отлично състояние и при веднъж изградена рутина да запазите цялостния си младежки вид за дълго време.

Ръцете:

Особено при жените, ръцете са едни от първите части на тялото, по които ще забележите признаците на остаряване . Хормоналните промени водят до загуба на еластичност на кожата и на обем по горната част на  ръцете. Тези промени водят до по-набръчкания външен вид на кожата и правят вените много видими и изпъкнали. На тази част от тялото доста от нас пропускат да полагат слънцезащита, рядко предпазват с ръкавици и често се образуват възрастови петна от излагане на слънце. Задължително нанасяйте слънцезащита обилно, за да блокирате вредните слънчеви лъчи и не пропускайте овлажняващите кремове за ръце, дори и в сезоните, когато не чувствате кожата си суха и опъната. Плазмолифтингът е терапията, която чрез регенеративните свойства на собствената ни плазма може да подмлади нежната кожа там и да възстанови способността ѝ да задържа влага. Друг вариант е мезотерапията, тъй като микро-инжектирането на коктейли от активни вещества също способства за възстановяването структурата на кожата и положително повлиява дехидратираната и повяхналата ѝ текстура.

Шия и деколте:

Без значение колко усърдно предпазваме лицето си от появата на бръчки чрез полагане на сутрешна и вечерна рутина, нерядко пропускаме да разнесем всичко по шията и деколтето си. Там кожата е също толкова тънка и нежна, но често не бива добре предпазвана и обгрижвана. Слънцезащитата е  абсолютно задължителна. Относно грижата, в зоната под брадичката и горната част на деколтето с възрастта ясно се наблюдава комбинация от загуба на обем и отпуснатост на кожата. В такива случаи изключително подходяща е терапията за лице и шия с апарата Venus Freeze Plus, която активира естествените биологични процеси на лечение и служи за превенция срещу остаряване и увисване кожата на лицето. При нея се работи зонирано на цялата шия и лице, като резултатите са видимо подмладена и по-стегната кожа, оформен контур и редуциране на двойна брадичка. Може да се прилага за всяка възраст и като превантивна грижа срещу стареене и загуба на еластичност на кожата на лицето. Комбинира се успешно с плазмолифтинга с цел стимулиране производството на нов колаген, еластин и хиалуронова киселина.

Колена

Кожата на коленете обикновено започва да провисва, дори много преди останалата част на краката. Характерно за тях е, че са изградени преди всичко от сухожилия и връзки и няма толкова мазнини и мускули. Това предразполага по-лесната загуба на  еластичност, когато няма какво да опъне кожата.  В такива случаи препоръчваме да не ги пропускате в грижата за кожата по тялото и да ги обгрижвате с редовно използване на продукти и процедури за овлажняване и ексфолиация. Друг често срещан проблем е натрупването на по-голям обем мазнини в областта, което лесно може да се редуцира чрез метода на криолиполизата и вакуумното замразяване на мастните депа.

Лакти

Както коленете, така и лактите са предимно изградени от кости, без мазнини и мускул. Освен това, голяма част от хората са склонни да се облягат на тях, което допълнително причинява набръчкване на кожата. Не ги пропускайте в ежедневната си грижа, защото това ще ви се отплати във времето. При тях също е възможно прилагането на мезотерапия и плазмолифтинг в зоната.

В Malinovi Esthetics винаги може, напълно безплатно, да се консултирате със специалист, който да ви изготви режим, съобразно персоналните нужди и особености на кожата. Своевременната грижа е гаранция за минимизиране последствията от външното остаряване и съветваме да я прилагате комплексно във всички зони за постигането на младежкия и сияен вид, който всички искаме да запазим, колкото се може по-дълго.

Запази си час за консултация

0877 535 355
Scroll to Top