Запиши своя час за анализ на кожата – Skin Check и разбери от какво се нуждае тя.

Защо е важно да приемаме повече вода по време на неинвазивни естетични процедури

Човешкото тяло се състои от около 70-75% вода и не е случайно твърдението, че ако нямаме мечти и цели в живота, то ние сме просто една вертикална локва. 🙂

Като основна съставка в човешкото тяло, водата е изключително важна за правилното функциониране на организма ни, тъй като тя участва в метаболизма, спомага за усвояването на хранителните вещества, както и за изхвърлянето на отпадъчните продукти от тялото ни.

Освен за поддържане на добро здраве, водата е ключов фактор що се отнася и до нашата естествена красота.

Когато тялото ни се дехидратира, първите признаци са силната жажда, последвала от чувството за обтегната и суха кожа. А всички добре знаем колко важна е хидратацията в ежедневната ни борба с времето и стареенето на кожата. Клинично доказано е, че сухата и дехидратирана кожа е по-склонна към преждевременно стареене и формиране на бръчки.

Сега нека поспрем за миг и изпием една чаша вода за красота. 🙂

Когато се подлагаме на неинвазивни естетични процедури, приемът на достатъчно количество вода е с изключително важно значение за резултатите, които ще постигнем. Това е така, защото с увеличения прием на течности и забързването на метаболитните процеси, ние помагаме на организма ни да се изчисти от натрупаните токсини и отпадъчни вещества.

При неинвазивната липосукция или т.нар. криолиполиза, засиленият прием на вода е не просто препоръчителен, а задължителен.

По време на процедурата третираните проблемни зони се охлаждат до –8 градуса по Целзий, което води до кристализиране на киселините в мастната клетка и до разрушаване на мембраната ѝ. След като натрупаната мазнина бива освободена от мастната клетка, то тя бива транспортирана от лимфната система и именно чрез метаболитните процеси в тялото ни, засилени от редовният прием на вода, ние помагаме на организма да изхвърли тези отпадъчни вещества и да се радваме по-скоро на желания резултат.

Друга неинвазивна процедура, при която приемът на вода е от съществено значение, е мултиполярната радиочестота, която чрез пулсиращи електромагнитни полета води до загряване на третираната зона, засилване на кръвообращението и лимфопотока. А както добре знаем, водата е проводник на ток, което обяснява защо засиленият прием на течности засилва значително ефекта от процедурата.

Количеството течности, които са нужни на всеки организъм, за да функционира правилно, са различни и въпреки масовите твърдения, че трябва да приемаме по 1.5 л вода на ден, то специалистите съветват да съобразим този прием с нашето тегло. Затова ви препоръчваме да пиете по 35 мл вода на 1 кг от вашето телесно тегло, което е оптимално за поддържането на добра хидратация на тялото.

Затова за финал ще кажем – пийте повече вода за здраве и естествена красота!

Запази си час за консултация

0877 535 355
Scroll to Top