Запиши своя час за анализ на кожата – Skin Check и разбери от какво се нуждае тя.

С какво помагат плазмотерапията и мезотерапията за нашата кожа

Търсейки най-подходящия метод, чрез който да освежим и подмладим кожата си, често се губим в морето от информация и различни мнения. Целта на тази статия е да ви представи особеностите на две от най-популярните терапии – плазмолифтинг и мезотерапия. Съветът ни е задължително да се консултирате със специалист за конкретните нужди и състояние на вашата кожа, преди да вземете окончателно решение.

Мезотерапията е метод, който е разработен от френския лекар Мишел Пистор през 1952 г. Първоначално той е бил използван за облекчаване на болката в мускулите и сухожилията, но през следващите години придобива  популярност в САЩ и други части на света, а днес се използва основно в естетичната медицина.

Същността на метода се състои в многократно инжектиране с много фина игла на коктейл от вещества, които хидратират, подхранват и възстановяват липсите в кожата. Това  спомага за подобряване на кръвообращението, повишаване нивата на хиалуронова киселина и доставяне на ценни витамини, минерали, коензими и др,  които кожата губи през годините.

Ефектът от мезотерапията се изразява в дълбока хидратация на кожата и сияен тен.  Тази мощна смес от активни съставки действа благоприятно върху подсилване на общия здравословен вид на кожата на лицето.

Тя е подходяща за прилагане в доста широк възрастов диапазон (дори след навършване на 20 години), в зависимост от състоянието на кожата ви и чрез нея успешно се третират области като лице, шия, деколте, ръце.

Плазмотерапията, още позната като вампирски лифтинг или плазмолифтинг, е  процедура, при която се използва собствената кръв. Тя се взима в стерилна епруветка, центрофугира се, като по този начин се отделят тромбоцитите от другите формени елементи на кръвта, и се получава вашата собствена  плазма. Тромобицитите и техните растежни фактори,, които се съдържат в нея, стимулират в най-голяма степен регенерацията на тъканите.

Плазмолифтингът е идеалната антиейдж процедура, която помага да запазим кожата си здрава, млада и сияйна през годините. Тя дава отлични резултати, когато се прилага като превантивна мярка, за да може максимално да се отложат  естествените процеси на стареене и отпускане на кожата. Ефектът при завършване на препоръчителния курс се разгръща във времето и се задържа за дълъг период. Кожата  е цялостно регенерирана, структурата ѝ е уплътнена, а функцията на клетките – подобрена. Постигнатите чрез нея резултати са много естествени и е подходяща за хора,  склонни към алергии. Съвместима е с други процедури и могат да бъдат направени различни комбинации за постигане на още по-добри резултати. Плазмотерапията също се въвежда в слоевете на кожата посредством инжектиране. Може да се прилага в зона лице,шия, деколте, ръце.

Навременната грижа за кожата ще се отплати многократно в годините, защото само здравата кожа е устойчива на неблагоприятните фактори на околната среда. Изборът на всякакъв род козметични и естетични процедури трябва да бъде внимателно обмислян и задължително консултиран със специалист. Обсъдете заедно вашите очаквания и какви са особеностите на кожата на лицето и здравословното ви състояние, както и конкретната процедура, която да е подходяща за вас.

Запази си час за консултация

0877 535 355
Scroll to Top