Запиши своя час за анализ на кожата – Skin Check и разбери от какво се нуждае тя.

Плазмотерапията – какво е важно да знаем

Плазмотерапията, още позната като вампирски лифтинг и плазмолифтинг,  е една от най-обещаващите и иновативни терапии в естетичната медицина. Чрез нея, богата на тромбицити плазма се извлича от нашата кръв, и се използва за лечение на акне, алопеция (особено при жени).
Изключително ефикасна е за цялостно регенериране на кожата, уплътняване на структурата ѝ и подобряване функцията на клетките.

За целта се използва собствената кръв.
Тя се взима в стерилна епруветка, центрофугира се, като по този начин се отделят тромбоцитите от другите формени елементи, и се получава собствена плазма. Когато тя се инжектира в проблемната област, тъканта се стимулира и започва изграждането на нов колаген и еластин, както и на хиалуронова киселина.

Подобрение в структурата и тонуса на кожата се забелязва още  в рамките на първите 3 седмици, но най-пълно ефектът се разгръща след пълната регенерация на колагена – до 3 месеца от старта на процедурата. Предпочитана е от естетичните специалисти, защото може да се използва върху всякакъв тип и вид кожа, а възстановителният период е минимален.

Предимства на метода са:

 • Няма риск от предозиране и свръх корекция, а крайният ефект е постигнат по естествен път;
 • Използва се вашата собствена плазма, , намиращите се в нея тромбоцити и техните растежни фактори, така че няма риск от алергична реакция;
 • В резултат се активират процеси, които стимулират образуването на естествен колаген;
 • Идеална процедура за пациенти, които не желаят или са алергични към различни синтетично създадени субстанции;
 • Поради факта, че използваната течност е от нашата собствена кръв, нуждата от възстановителен период е минимална;
 • Успешно се съчетава с всякакъв род други процедури и е подходяща за изграждане на цялостен график-режим с цел максималното съхраняване на младежкия вид и плътност на кожата, нейната стегнатост и еластичност;
 • Плазмолифтингът е еднакво ефективен както при мъжете, така и при мъжете.

Когато решите да се подложите на този тип процедурата, задължително е преди това да се консултирате със специалист. Заедно ще анализирате състоянието на кожата ви, както и ще обсъдите резултатите, които целите да постигнете. За да бъде ефективна и оправдана, задължително е да вземете предвид и следните няколко фактора:

 • Епруветката, с която се взима кръвта – от това зависи количеството живи тромбоцити;
 • Количеството плазма, което се инжектира в дадената зона – изчислява се по специална формула и предопределя ефективността на приложената терапия;
 • Интервалите, през които се извършват терапиите, броя на плануваните и поддържащите процедури – за постигане на оптимални резултати са необходими от 4 до 6 процедури в интервал от 7-14 дни и на всеки 6 или 12 месеца минимум по една поддържаща процедура;
 • Времето от деня, през което се извършва процедурата;
 • Индивидуалното състояние на кожата – комбинацията от вътрешното стареене, за което са отговорни нашите гени, и външното стареене, което е в сложна зависимост от редица обстоятелства. Повече за факторите, отговорни за остаряването на кожата, може да прочетете в една от предишните ни статии. Там подробно сме обърнали внимание на всеки един от тях и защо е важно да се взимат под внимание, когато изготвяме цялостна грижа за лицето и тялото си;
 • Подготовката преди процедурата – не изисква специална подготовка на кожата, но е препоръчително седмица преди процедурата да избягвате консумация на мазни и пикантни храни, както и да ограничите приема на алкохол. Добре би било, ако увеличите приема на витамини под формата на храни или таблетки. Задължително изискване е два дни преди и след терапията пациентът да не приема Аспирин.

Зоните, които се обработват в Malinovi Esthetics  чрез плазмотерапия, са цяло лице, околоочен контур, шия, деколте и външната част на дланите.

Този тип процедура е изключително предпочитана в естетичната медицина, защото може да се използва като част от многопластов подход в грижата за кожата във времето.Плазмолифтингът е процедура, подходяща за всички възрастови групи, при които са започнали, или вече са факт процесите на стареене на кожата.Множество клинични изследвания разкриват, че тя успешно се съчетава с апаратни процедури (Venus Freeze Plus, Venus Viva), филъри, мезотерапия и отлично допринася за забавянето признаците на стареенето по кожата ни.

Запази си час за консултация

0877 535 355
Scroll to Top