Запиши своя час за анализ на кожата – Skin Check и разбери от какво се нуждае тя.

Мезотерапия – еликсирът на сияйната кожа

Всяка жена заслужава винаги младо и сияйно лице, но понякога стандартните подхранващи кремове и хидратиращи маски далеч не постигат резултата, който всички искаме. В тези случаи на помощ идват инжекционни процедури като мезотерапията, за да върнат блясъка ти за часове! 

Мезотерапия – процедура с дълга история

Мезотерапията е инжекционна процедура, при която в средните слоеве на кожата (мезодерма) се въвеждат различни вещества, които подхранват и възстановяват тъканите в дълбочина.

Макар и изключително популярна в света на съвременната естетика, корените на мезотерапията произхождат от конвенционалната медицина. Процедурата е създадена през 50-те години на ХХ век от френски лекар на име Мишел Пистор, а първите ѝ приложения са целели облекчаване на болката при различни пациенти.

В последствие мезотерапията проправя своя път и в естетичната медицина, като днес тя се използва за подмладяване на кожата, борба с целулита и дори лечение на косопад.

Най-често тя се използва за подмладяване на кожата на лицето, тъй като мезотерапията подхранва и възстановява тъканите в дълбочина, стяга отпуснатата кожа и спомага за намаляване на бръчките.

Мезотерапия за здрава и красива кожа. Как?

Целта на мезотерапията е да подхрани кожата в дълбочина и да стимулира естествени процеси – например, натуралното образуване на колаген и еластин, които са два основни компонента на блестящата кожа.

Посредством много фина игла се инжектира коктейл от подхранващи вещества в средните слоеве на кожата. Благодарение на това абсорбирането на тези ревитализиращи съставки е много по-интензивно и ефективно от обикновените подхранващи маски и кремове, които повлияват единствено повърхностния слой на кожата. За разлика от тях, при мезотерапията ефектът се постига отвътре-навън.

Прочети още: Как да имаш винаги красива кожа? (всичко от А до Я!)

Що се отнася до подхранващите вещества, всеки специалист има невероятно широк избор от продукти и комбинации. Най-често използваните съставки при този еликсир за сияйна кожа биват:

  • Витамини и минерали
  • Аминокиселини и антиоксиданти
  • Ензими
  • Хиалуронова киселина
  • Растителни и билкови екстракти

Какви са ефектите от мезотерапията? За кого е подходяща?

Мезотерапията незабавно премахва следите от изтощение и дехидратация, правейки твоята кожа здрава, възстановена и сияйна. Тя подпомага локалното кръвообращение в третираната зона и помага на организма да се освободи от натрупаните токсини и метаболитни отпадъци. Съвсем възможно е да забележиш, че бръчките са станали малко по-незабележими, а тенът – по-изравнен.

Ето защо мезотерапията е подходяща за всяка жена, която иска младо и сияйно лице, но не желае да прибягва до хирургическа намеса.

Мезотерапия в Malinovi Esthetics

Преди да се убедиш в ефектите на мезотерапията, нашият екип ще ти направи безплатна консултация, на която внимателно ще определим броя процедури, от които се нуждаеш. 30 минути преди процедурата, ние прецизно ще почистим третираната зона и ще нанесем обезболяващ крем, за да подсигурим твоя комфорт по време на мезотерапията. По време на процедурата, посредством различни инжекционни техники, ще въведем коктейла от подхранващи вещества в слоевете на твоята кожа. Възможно е да усетиш леко дразнене, но в никакъв случай болка. Малко след процедурата ще усетиш, че кожата ти е по-плътна, по-еластична, по-свежа и по-сияйна!

В Malinovi Esthetics вярваме, че здравата кожа не остарява! Ето защо винаги държим да ти предоставяме онази информация, която ще ти помогне да се грижиш за външния си вид и да го направиш неподвластен на времето.

Запази си час за консултация

0877 535 355
Scroll to Top