Запиши своя час за анализ на кожата – Skin Check и разбери от какво се нуждае тя.

3 терапии за лице, които да си подарим сега

С първите слънчеви дни на март природата се възражда и напомня да се погрижим за промените в нас, свързани със зимата и щетите от студа. Те са виновни да усещаме дискомфорт по кожата на лицето си и тенът ни да не е  здравословно сияен. Правилната грижа включва оптималната комбинация от процедури за хидратация, подхранване, стягане и финален щрих от заличаване на несъвършенства.

Ето топ три на най-подходящите терапии за сезона, които да приложите още сега.

Терапии за хидратация и подхранване

Вятърът и студът изсушават кожата на лицето ви и предизвикват сухота, белене и зачервяване. Първата ни насока е да комбинирате няколко процедури, които нежно да ексфолират горния слой и да възвърнат здравия ѝ и сияен вид. Подходящи за пролетния сезон са мезопийл, мезотерапия, скинбустер и плазмотерапия. Всички те имат своите особености и режим на прилагане и е добре да се консултирате със специалист, преди да направите своя избор.

Една от най-популярните процедури, особено подходяща за предпролетния период, е мезотерапията. Тя представлява въвеждане в кожата на коктейл от активни вещества /витамини, коензими, минерали, аминокиселини, антиоксиданти, хиалуронова киселина и др./ в повърхностния, средния или по-дълбок слой на кожата – в зависимост от зоната на третиране, продуктите и техниките, които се използват. При нея има кратък периoд , в който е добре да спазвате определени препоръки. След няколко процедури ще забележите ясно изравняване на тена и възстановяване на структурата на кожата, която след зимните месеци е често с блед и повяхнал вид.

За тези дами, които търсят мигновен видим ефект, е комбинацията от пилинг и мезотерапия наведнъж. Мезопийл въздейства изключително благоприятно върху стимулирането на ексфолиращите, хидратиращите и възстановяващите свойства на кожата. Подходящ е за всяка възраст и може да съчетаете успешно с други процедури за оформяне контура на лицето.

Следващото ни предложение е известно още като вампирски лифтинг, но въобще не е толкова страшно, колкото звучи. Специалното в случая е, че в различните слоеве на кожата се инжектира собствена, обогатена на тромбоцити плазма, с доказани регенеративни свойства. Процедурата е много подходяща при дами с чувствителна кожа, склонна към алергични реакции, които не могат или не искат да прилагат върху нея чужди химически вещества.

Терапии за стягане на кожата в дълбочина

Понякога само освежаване на лицето не е достатъчно, за да усетим промяна и имаме нужда от стягане на кожата. Една от възможностите за такива процедури е прилагането на ново поколение радиочестотна технология, която активира естествените биологични процеси на оздравяване и превенция срещу остаряване и увисване кожата на лицето с апарата Venus Freeze Plus. След препоръчителния брой процедури кожата е видимо по-стегната и с очертан контур. Тъмните кръгове също се повлияват добре. Може да се прави по всяко време и е подходяща за всяка възраст.  След тази терапия няма нужда да спазвате специален режим.

Терапии за заличаване на несъвършенствата

Почти няма дама, която да не се е сблъсквала с дразнещи пъпчици и петънца, които оставят следи по лицето ни. Тук може да помогне процедурата с апарата Venus Viva, чрез която се изравнява тена и видимо се подобрява текстурата на кожата. Тя дава отлични резултати при премахване на пигментни петна, заличаване на белези от акне, свиване на порите, различни малки несъвършенства по лицето и заличаване на фини линии и бръчки, повдигане на горния клепач на окото. Този метод предполага възстановителен период от 3-7 дни.

Женският месец март е чудесен повод да се поглезите и да пристъпите още по-уверено в пролетния сезон. Съвсем скоро очаквайте и нашите препоръки за терапии за тяло, а дотогава се възползвайте от промоционалните условия за мезотерапия и скинбустер.

Запази си час за консултация

0877 535 355
Scroll to Top